Přejít k hlavnímu obsahu

Necromartin: Domáca scéna sa sice zlepšuje, ale je málo nových a dobrých nováčikov

4. 11. 2019 | 17:53 League of Legends
Přinášíme další ze série rozhovorů před Gillette MČR v League of Legends. V tomto rozhovoru jsme vyzpovídali kapitána Team Brute – Martina "Necromartin" Juchu.
MČR Necromartin
MČR Necromartin

Ahoj Necro! Dle mnohých jste spolu s vikingy největšími outsidery. Jak hodnotíš vaše šance v turnaji? 

Ahoj! Úprimne sme si šli len for fun zahrať kvaldu ako partia veteránov s toxic junglerom. Postup sme brali ako bonus, že sa napríklad s hráčom ako Edems stretnem po dlhom čase. Šance sú sice v náš neprospech, ale každý tým má určité slabiny a tak sa uvidí až na MČR, ako sa týmy pripravili. Osobne som hral s alebo proti všetkým, čo na MČR hrajú, takže sa teším na hry rovnako a zostavu vikingov berem podobne, ako je tá moja v TBR. Určite bude zábava. 

Jak vnímáš letošní MČR v League of Legends, které bude menší než obvykle, kvůli absenci celoroční podpory? 

Vo svete LoL stále rastie, ale bohužial u nás to vyzerá trošku inak, ale vždy je lepšie keď sa aspon LoL na MČR dostalo. Pre mna vždy bude spolu s CSkom ako A titul. Mať 4 týmy bude dobré v tom, že to bude viac priehladné a diváci sa budú mocť dívať na streamované všetky hry kde ta kvalita hráčov nie je až tak odlišná, ako keď tam bolo minulý rok 10 týmov. Ako jediná smola mi v tom príde, že sa nováčikovia nemôžu ukázať na tejto offline akcí a predviesť, čo v nich je.

Necromartin

Jak probíhá vaše příprava na turnaj?

Ako tým sice moc netrénujeme, ale povedali sme si, akým spôsobom by sme v hrách proti eSube/SN mohli vyhrať a dúfajúc sa to na akci podarí.

Jak aktuálně hodnotíš vlastní sezonu? Jak se ti po odmlce hrálo v turnajích a co říkáš na aktuální úroveň domácí scény?

Tento rok som toho mal dosť v IRL a dosť vecí sa zmenilo, dokonca som 4 mesiace mal od LoL pauzu a cez leto začal hrať nejaké soloq. Na S9 málo hráčov, čo hrá soloq, vie nájsť nejaké pekné slová, a preto som radšej tichúčko (směje se). Domáca scéna sa sice zlepšuje, ale je málo nových a dobrých nováčikov, takže aj veterán, ktorý skoro vôbec nehrá, odohrá na podobný výkon ako oni.

Y-Games Necromartin

V poslední době míří stále víc domácích hráčů do zahraničí. Co myslíš, že současné domácí scéně chybí a čím myslíš, že by se mohla posunout vpřed? 

Tak zahraničie je pre rozvoj určite lepšie a o peniazoch sa fakt baviť nemusíme (směje se). U nás je problém skoro vo všetkom, kde či už hráči so svojím prístupom, organizácie, ktoré naslubujú hory doly, ale skutok utiekol, až cez partnerov, ktorí v CZ/SK nevidia potenciál a preto sa im nechce plýtvať peniazmi. Sú tu ľudia, ktorí sa to snažia zmeniť a ísť stále vpred, ale nie je to ľahké. Kedysi ambície boli a mal som občas aj „ruky“, ale skúsil som len menšie týmy a skôr som dal svoj čas do zábavy/báb, než full focus na hranie.

Díky za rozhovor a hodně štěstí na MČR. Máš nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo naše čtenáře?

Aj ja ďakujem a dúfam, že mi zostalo aspoň pár fanúšikov, ktorí môj tým pod TBR podporia buď na akcii, alebo na streame. P.S.: Vidíme sa na afterke.

MČR lístky