Přejít k hlavnímu obsahu

Dread: Jako favority beru Carzzyho a spol.

1. 11. 2019 | 14:15 League of Legends
Před Gillette MČR v League of Legends tu máme rozhovor s dalším zástupcem jednoho ze čtyř letošních účastníků – Vikingekrig Esports. Jak vidí šance svého týmu midař vikingů Jan "Dread" Hrbáč?
MČR Dread
MČR Dread

S Vikingekrig nepatříte mezi hlavní papírové favority. Jak vnímáš vaše soupeře na MČR?

Tak soupeři jsou silní, ale náš tým vyniká v komunikaci a individuálním skillu. To samozřejmě neplatí pro našeho supporta, který moc talentu nepobral (směje se). Nejsilnější tým na MČR jsou asi Carzzy a spol. (Srdce nehasnou), tudíž by to celé měli vyhrát. Esuba už spolu ale hraje nějaký ten pátek a pro druhé místo si určitě nepojedou. Doufám, že my překvapíme. Esuba se zdá být hratelný soupeř, pokud zahrajeme naše maximum. Brute beru jako nejslabší celek, příjdou mi trošku veteránský tým s ne moc dobrýma mechanikama. 

Letošní sezonu se ti s AS Trenčín povedlo ovládnout jarní Hitpoint LEGENDs, ale na EU Masters jste ve skupině smrti neuspěli. Jak vzpomínáš na jarní split a EU Masters?

Když jsme viděli skupinu EU Masters, tak jsme věděli, že to daleko nedotáhnem (směje se), takže jsme si to alespoň užili. LEGENDs jsme ovládli srdíčkem, eSuba nehrála dobře jako tým, čehož jsme využili. Proti hráčům jako LIDER, Magifelix nebo Larssen, proti kterým jsem hrál v EU Masters, bych si rád zahrál znovu. Jsou to hráči s velkými zkušenostmi a i mechanicky jsou na tom hodně dobře.

V letním splitu jste se rozdělili a tys se usadil u Vikingekrig. Jak zatím hodnotíš své dosavadní působení v tomto týmu? 

Usadil jsem se u VIK, protože je to dobrá organizace s fajn manažerem, takže akce stojí za to. Na LEGENDs jsme se bohužel nedostali kvůli problémům, co jsme v týmu měli. Museli jsme měnit junglery a až ten třetí (Sawyor) nám sednul do sestavy. Bohužel už ale bylo moc pozdě a nestihli jsme nahnat body. Velký problém byl i v tréninku. Y-GAMES byly dost easy, i když jsme se trochu trápili.
 

Vikingekrig MČR

V poslední době odchází čím dál víc nadějných hráčů z Česka a Slovenska do zahraničí. Máš i ty cíl se do zahraničí dostat?

Určitě! Mým cílem je se dostat do zahraničí. Nějaké nabídky jsem už měl, ale nebyla to žádná raketa:)), takže jsem nabídku odmítnul. Pokud budu dostávat za hraní nějaký finanční obnos, tak určitě tam půjdu. Ale víc upřednostňují team na improve než na money.

Jak vnímáš letošní MČR v League of Legends, které bude menší než obvykle, kvůli absenci celoroční podpory? 

Nějak na to názor nemám (směje se), akorát je škoda, že to nebude tak velký, protože pro hráče je fakt luxus hrát na stage, kde fandí mega moc lidí. Bude to pořád důležité, ale myslím, že to nebude mít takový hype. Čtyři týmy jsou lepší.

MČR league of Legends

Na závěr, jak vnímáš úspěchy Humanoida na světovém šampionátu a jeho příběh, kdy se poměrně dlouho držel na česko-slovenské scéně, kde jste si zahráli i proti sobě a během roku se propracoval až tam, kde je teď?

Humanoid je prostě GOD. Zlepšil se určitě v mentálním nastavení a musí trošku krotit svůj agresivní styl hraní. 

Díky za rozhovor a GL na MČR. Máš nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo naše čtenáře?  

Děkujeme moc za podporu fanoušků, doufám že si nás oblíbíte, budete fandit na MČR a poženete nás vpřed. Budu rád, když nám dáte lajk na Facebooku (Vikingekrig Esports, Jan "Dread" Hrbáč), kde bude info o našich (ne)zdarech.