Přejít k hlavnímu obsahu

Random: MČR je zakončení roku, které chci mít vždy co nejlepší

31. 10. 2019 | 10:59 League of Legends
Gillette MČR v League of Legends proběhne letos za účasti čtyř týmů. Obhájcem titulu je eSuba, ze které jsme vyzpovídali jediného člena loňské vítězné sestavy – Adama "Random" Grepla.
MČR Random
MČR Random

Ahoj Randome! Na MČR jedeš jako jediný eSubák obhajovat titul z loňského roku. Jaké jsou největší rozdíly mezi sestavou letos a tou loňskou? 

Zdravím, hlavní rozdíl vidím v připravenosti, jelikož jsme nedávno museli vyměnit marksmana, takže jsme ztratili dost času, který jsme mohli věnovat přípravě. Sestavu jsme měnili, protože Robo, Kamil a Sawča odešli do zahraničí a Nardeus přestal hrát, takže jsem v týmu zůstal jenom já a Tomáš jako kouč.

Jak letošní sezonu zatím hodnotíš, mohl bys vypíchnout nějaké ikonické momenty? 

To že jsem byl sub jsem bral spíše jako motivaci se zlepšit a dostat se do základní sestavy. Jinak sezonu hodnotím z mého pohledu kladně, dost jsem se vyvinul jako hráč i jako člověk. Naše týmové výsledky byly dobré na Česko, ale v zahraničí (EU Masters) to mohlo být mnohem lepší, jelikož soupeři byli hratelní. Bereme to jako promarněnou šanci ukazat Česku, že dokážeme být na úrovni lepších evropských celků.

V létě jste zvládli postoupit na European Masters a ESL EuroCup a dokázali konečně urvat výhru pro CZ/SK. V obou turnajích jste ale ze skupiny postoupit nezvládli. Čím to? 

Hlavním důvodem byl rozhodně individuální skill. Naše výkony hodnotím rozhodně negativně, vůbec jsme se neukázali v dobrém světle, i když jsme měli dobrou příležitost. České týmy bez importů nebo nejlepších českých hračů, kteří hrají v zahraničí nebudou na takové urovni dlouho. Řekl bych že v Česku chybí turnaje, ligy a soutěže. Také organizace nemají takové prosředky pro hráče, takže se jim ani nevyplatí tu zůstávát, když mají na víc.
 

MČR League of Legends

V poslední době odchází čím dál víc nadějných hráčů do zahraničí. Máš i ty takové cíle? Za jakých podmínek bys se rozhodl případně odejít z CZ/SK?

Tak určitě, záleží dost na penězích které by mi organizace nabídla a v jaké lize by hrála. Určitě bych ale nemířil do nějakých druhých lig, protože vím, že mám určitě na víc.

Co říkáš na úspěchy Humanoida na světovém šampionátu a jeho příběh, kdy se poměrně dlouho držel na česko-slovenské scéně a během roku se propracoval až tam, kde je teď? 

Proti Humanoidovi jsem hrával ještě v ne tak uspěšnych týmech a pokaždé jsem dostal těžkej outclass ve všech směrech. Podle mě dával těžký 1v9 ve většině her, když byl v eSubě, takže stačila chvíle v zahraničí aby ukázal, jak moc talentovaný je.  

Jak vnímáš letošní MČR v League of Legends, které bude menší než obvykle kvůli absenci celoroční podpory? 

Upřímně mě to dost mrzí, že se nebude hrát na té velke stage, ale důležitý je pro mě stejně. Beru to jako zakončení roku, které chci mít vždy co nejlepší. Lepší to bude v tom, že se to nebude hrát přes cely tyden a horší, že se nemůžete tolik rozehrát a hrajete i méně her na stage, kde si to většinou dost užívám. 

eSuba MČR

Jako hlavní konkurence se zdá pro vás být tým Srdce nehasnou s Carzzym. Jak vnímáš vaše šance v turnaji?

Podle mě jsme favorité hlavně proto, že spolu hrajeme déle a jejich nejsilnější článek, botlane, hraje jiné ligy, takže nebudou dávat MČR maximální prioritu, zatímco my budeme trénovat jen spolu a ještě k tomu máme Tomáše, takže budeme mít lepší přípravu. Víme, že vždycky lepší jungler vyhrává, takže se nemáme čeho bát. Co se tyče ostatních týmů, tak tam ani upřímně nevím, kdo přesně bude hrát, takže nechci hodnotit, ale určitě nikoho nebudeme podceňovat.

Díky za rozhovor a GL na MČR. Máš nějaký vzkaz pro vaše fanoušky nebo naše čtenáře?

Díky za podporu všem, budeme se snažit vás nezklamat. Můzete mě sledovat na sociálních sítích (Facebook, Twitch, Instagram) kde sice nejsem zas tak aktivní ale mohlo by to být i horší.
 

Zdroj: Foto: eSuba
Štítky: Random, eSuba, MČR, Gillette