Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší slovenský FIFA hráč si splní velký sen a bude reprezentovat svůj mateřský klub

26. 10. 2020 | 17:05 EA SPORTS FC 24
Hráč s přezdívkou Cristy již několik let patří ke špičce domácí scény a za období FIFY 20 se dokonce umístil v nejlepší světové stovce. Cristy dříve hrál za eSubu, aktuálně reprezentuje DV Esports, ale až svým působištěm pro slovenskou FIFA Pro League si v následujících týdnech splní svůj nejen hráčský sen.
Cristy
Cristy

O Timoteji 'Cristy' Starinském jsme dříve v letošním roce informovali po parádním úspěchu v oficiálním turnaji nebo po dosažení skóre 30-0 ve Víkendové lize. Jeho umístění ve světové TOP 100 už bylo jen třešničkou na dortu v povedené sezóně, kde se bohužel nemohl účastnit tolika českých turnajů. Jednou z výjimek však byla naše FIFA COOL liga, kde Cristy opanoval druhou divizi a v nové FIFĚ 21 si již od dnešního večera zahraje mezi elitou. Na hráčské fotce v grafikách na sociálních sítích či ve streamu si ale můžete všimnout velké novinky.

Cristy za normálních okolností reprezentuje DV Esports, tedy klub slovenského fotbalového reprezentanta Denise Vavra. „Na česko-slovenskej scéne neexistuje lepšie prostredie pre môj osobný a výkonnostný rozvoj,“ komentuje své dlouhodobé působiště. Ve FIFA Pro League, kde najdeme pouze české a slovenské fotbalové kluby a Entropiq, si však zahraje za někoho jiného. „V pripravovanej lige budem reprezentovať klub, ku ktorému mám v srdci jednoznačne najbližšie, keďže som si prešiel kompletne celou akadémiou. Tým klubom je MŠK Žilina,“ prohlásil na své fanpage. Už jen z jeho emocí je krásně znát, jak moc pro něj tato příležitost znamená.

„Môžem povedať len toľko, že im v živote ďakujem za veľmi veľa veci, pretože mi do života dali veľmi podstatné morálne hodnoty, z ktorých ťažím dodnes. Toto je moja forma kompenzácie, ktorou im ja chcem splatiť dôveru a budem robiť vsetko preto, aby som bol úspešný a urobil čo najlepší výsledok!“ napsal sebevědomě a hlavně od srdce. „Veď kto iný je momentálne povolanejší na Slovensku, aby FIFE ako takej pomohol?“ dodal Cristy na závěr.

FIFA Pro League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.