Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíce výdělečnou mobilní hrou roku se stává PUBG Mobile

18. 12. 2020 | 08:56 PUBG Mobile
Současná situace, karanténa a lockdown byly pro většinu průmyslů naprosto devastující, rozhodně ale ne pro ten herní. Když každý byl doma, zalezlý u svého počítače nebo mobilu, právě tohle odvětví vzkvétalo. Které mobilní hře to ale hrálo do karet nejvíce?
PUBG Mobile
PUBG Mobile

Podle nejnovějších zpráv od analytické společnosti Sensor Tower, která se specializuje primárně na mobilní zařízení, se nejvíce vydělávající letošní hrou stalo PUBG Mobile. Mobilní variace oblíbeného titulu vydělala okolo 2,6 miliardy dolarů, což už je na mobilní hru úctyhodná částka. První místo si hra dokázala udržet i přesto, že v září byla zabanována v celé Indii po rozhodnutí tamního ministerstva elektroniky a informačních technologií.

To výdělky PUBG Mobile však nijak neovlivnilo, hra dokonce dokázala vydělat skoro dvakrát více než v roce 2019, kdy získala necelé 1,3 miliardy dolarů. Je ale ovšem také nutné zmínit, že letošní hlášené příjmy PUBG zohledňují také čínskou verzi hry, která se tam vyskytuje pod názvem Game for Peace nebo Peacekeeper Elite.

Na paty PUBG nejvíce šlapal titul Honor of Kings, který se v žebříčku výdělků umístil na druhém místě. Podle dostupných informací totiž vydělal jen o "pouhých" 100 milionů méně. Právě hra Honor of Kings v listopadu překročila 100 milionů aktivních uživatelů denně, uvidíme tedy, jak se s takovou konkurencí dokáže PUBG Mobile vypořádat v roce 2021. Na třetím místě žebříčku najdeme Pokémon GO s přibližným ziskem 1,2 miliardy. Na následujícím čtvrtém, pátém a šestém místě se dále nachází hry Coin Master, Roblox a Monster Strike.

PUBG Mobile
Zdroj: ginx.tv
Štítky: PUBG Mobile
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.