Přejít k hlavnímu obsahu

Neon končí těsně před branami finále LEC. Rogue se utkají s G2 Esports o místo ve finále

5. 4. 2021 | 11:49 League of Legends
Poslední zápas minulého týdne v LEC měli na starost hráči Schalke a Rogue. Tým se slovenským hráčem Neonem vypadal být ve skvělé formě, zatímco Rogue působili dojmem, že se trápí. Tento zápas nám ovšem ukázal přesný opak. Rogue porazili Schalke 3:1 na zápasy a utkají se s G2 Esports o poslední místo ve finále.
Rogue vyřazují Schalke z play-off
Rogue vyřazují Schalke z play-off
Zdroj: Michal Konkol via Riot Games

MAD Lions už čekají ve finále LEC, stále však není jasné, koho Carzzy a Humanoid vyzvou. Nedělní zápas Rogue proti Schalke nám však doplnil další část tajenky. Rogue nakonec tento zápas lépe zvládli a posunují se do předposledního duelu vyřazovací části, ve kterém narazí na legendární evropský tým G2 Esports.

Před zápasem mnoho analytiků a komentátorů předpovídalo, že by Schalke mělo tuto sérii v klidu zvládnout, vzhledem k tomu, že Rogue působili velice nejistě v jejich prvním play-off zápase proti MAD Lions. Rogue se ovšem na tento zápas skvěle připravili a jako jeden z mála týmů dokázali perfektně přelstít Schalke 04.

První hra této série nastavila i celkový směr, jakým se tento duel bude odehrávat. Pomalá jistá hra bez chyb se soustředěním na draky a dračí duši. Rogue dokázali, že tento herní styl jim sedí již několik let a tudíž je pro ně velice jednoduché potrestat chyby, které Schalke dělali, a s přehledem první zápas ovládli. Ovšem Schalke neměli v plánu prohrát a do druhé hry šli s naprosto jiným herním plánem a překvapivým šampionem na horní linku Nocturnem, který jim pomohl sérii vyrovnat. Vše nasvědčovalo tomu, že tu máme další neskutečnou sérii.

Další dva zápasy už ale byly bohužel zklamáním pro každého fanouška Schalke, kde mimo jiné působí slovenský marksman Matúš “Neon” Jakubčík. Rogue sebevědomě ukázali, proč jsou tak obávaným týmem – hlavně díky spodní lince, která hrála tři hry v řadě Kalistu, dokázali zneškodnit herní styl Schalke. Jejich plán byl postaven na tom, že support Limit bude opouštět spodní část mapy a bude pomáhat všem okolo, mezitím si Neon bude v klidu sám farmit a nebude se muset o nic bát. Tím, že byl Limit nucen sedět na botu, tak Schalke bohužel neměli jinou cestu, kterou by se dostali zpátky do zápasu a odcházejí tak poraženi.

Rogue byli lépe připraveným týmem a ze série si odnášejí výhru 3:1. Příští sobotu dostanou šanci zahrát si s G2 Esports o poslední místo ve finále, kde na ně čekají MAD Lions s dvojitým českým zastoupením v podání Carzzyho a Humanoida. Finálový duel o slot na MSI 2021 bude na programu v neděli od 17 hodin.

Pavouk vyřazovací části LEC
Pavouk vyřazovací části LEC
Zdroj: Riot Games
Štítky: LEC, Schalke, Rogue, MAD Lions
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.