Přejít k hlavnímu obsahu

Nová CS:GO operace je na světě! Přináší skiny na postavy, nerf Kriega a buff Famase a Galila

19. 11. 2019 | 02:30 Counter-Strike 2
Opravdu se vám to nezdá, opravdu jste se probudili a opravdu už nespíte. Valve vydává svou devátou operaci, na kterou si fanoušci CS:GO počkali opravdu dlouho! O to větší náloží je ale tento celý update. Kromě samotné operace totiž přináší i balanční změny zbraní, které opět zamíchají turnajovou metou.
Shattered Web
Shattered Web

Pro hráče turnajů je nejdůležitější změnou nerf Kriega (SG 553), jehož cena se vrací na původní 3 tisíce dolarů. Co se týče jeho nejsilnějších stránek, tak na tom se nic nemění, jen budou hráči muset obětovat například jeden granát. Drobný nerf by tak mohl být dobrou cestou k pomyslnému vyvážení používání AK-47 a Kriega.

Druhou a méně očekávanou novinku je naopak zlevnění pro zbraně Famas a Galil. Ty v poslední době ze hry takřka vymizely, zlevnění o 200 dolarů ale opět otevírá nové možností nákupů, třeba už při druhých kolech zápasu. Kromě zlevnění byla totiž vylepšena přesnost i sprayování – jak moc to pomůže, to si zatím netipneme.

Pojďme ale na novinky směřující na Casual hráče, které – ač se nám to nemusí líbit – je důležité díky poměru vůči celkovému počtu hráčů (ne)pravidelně utěšovat. V kompetitivním matchmakingu se konečně dočkáme Cache, menších úprav dostálo Vertigo a zařazeny jsou do různých režimu i nové mapy Studio, Lunacy a Jungle. Poslední jmenovaná míří do Danger Zone, kde to tak nebude pouze o jedné mapě stále dokola.

Shattered Web

Hlavním rozšířením je ale v pořadí devátá operace s podtitulem Shattered Web. V ní se vůbec poprvé do hry dostávají skiny na postavy, které si můžete otevřít skrze určité mise. Kromě nich přichází čtyři nové typy nožů (Paracord, Survival, Nomad, Skeleton), které se nacházejí v nové Shattered Web Case, a také tři zbraňové kolekce Norse, St. Marc a Canals. Tématicky s novou operací nemohou chybět ani samolepky či graffiti.

Obsahu je tedy více než dost, takže se můžete směle pustit do grindování – pokud tedy nenecháte raději promluvit svou peněženku. Základní cena za operaci je 15 dolarů a skrze mise se můžete dostat naprosto v pohodě na level 100. Levely však je možné i neomezeně dokoupit. Celkem na vás každý týden čeká šest všestranných misí (deset v prvním týdnu), během kterých si postupně vyzkoušíte všechny herní módy. Těchto týdnů bude celkem šestnáct. Nejunikátnějším předmětem k odemknutí skrze sbírání levelů je jeden z Master Agentů, který disponuje unikátním vzhledem a hláškami a kterého budete moci využít v jakémkoliv režimu.

Valve opět překvapilo a samo sobě nastavilo laťku poměrně vysoko. Pokud by to však měl být ten směr, kam se CS:GO bude ubírat, jelikož jdou v poslední době čísla hranosti opět nahoru, určitě nejsme proti. Kompletní informace o nové operaci Shattered Web najdete na této podstránce, samotné patch notes jsou k nalezení zde.

Shattered Web
Štítky: CS:GO update
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.