Přejít k hlavnímu obsahu

Nová expanze ponese název Descent of Dragons

4. 11. 2019 | 15:04 Hearthstone
Poslední rozšíření do Hearthstone pro rok 2019 už je skoro tady! Expanze ponese název Descent od Dragons a jak už její samotné pojmenování napovídá, draci v ní budou hrát hlavní roli.
Descent of Dragons
Descent of Dragons

Jak už bývá zvykem, třetí Hearthstone expanze tohoto roku byla představena na BlizzConu. Poslední letošní expanze tématicky odpovídá názvu aktuálního Hearthstone roku, tedy Roku Draka. Právě tento název byl zatím trochu matoucí, vzhledem k tomu, že karet mající označení Dragon moc nepřinesl, konkrétně pouze tři. Závěrečné rozšíření to ale vše vynahradí, což je jasné už díky názvu Descent of Dragons.

Draci jsou hlavními hrdiny nejen co se týče příběhu expanze, který celkově zapadá do letošního tématu souboje mezi League of E.V.I.L. (Priest, Rogue, Shaman, Warrior a Warlock) a skupinou League of Explorers (Mage, Druid, Hunter a Paladin), ale i vzhledem k samotným kartičkám. Těch bylo odhalením přímo s expanzí či na Blizzconu v následujících dnech představeno hned 35, z nichž nese přímo označení Dragon hned 12 minionů.

Do hry navíc přibudou také tzv. Sidequest kartičky, které vám stejně jako Questy za splnění nabídnou pěknou odměnu, třeba jako nějakého silného draka. Na rozdíl od klasických Questů u nich sice není jisté, že je budete mít na úvodní ruce, za to jsou ale o poznání lehčí na splnění. Tento typ karet bude dostupný pouze pro hrdiny z LoE, na všechny classy ale budou čekat spelly s označením Dragon Breath. Tato mechanika funguje velice jednoduše, půjde prostě o normální karty, které vám ale při zahrání nabídnou silný bonus, pokud budete mít na ruce nějakého draka.

Tím asi nejzajímavějším jsou ale dle nás karty s označením Galakrond, které obdrží každá classa z League of E.V.I.L. Galakrond je vlastně klasická Hero Karta, po zahrání vám tedy přidá nějaké armory a změní Hero Power. Tuto mechaniku máme zkrátka opravdu rádi a těší nás tedy, že Blizzard s ní stále pracuje. Karty pro Galakronda budou mít navíc, jak je u Hero Card také zvykem, zajímavou Battlecry, která sice v jejich případě ze začátku nevypadá nikterak silně, o to, aby vám uměla znepříjemnit hru, se ale postará nový keyword Invoke.

Samsung MČR mobile 2019

Po každé, co zahrajete takto označenou kartu, se totiž bude Galakrondova Battlecry upgradovat až do opravdu velice silné podoby a navíc ještě obdržíte nějaký bonus. V případě Rogue jím bude přidání náhodného Lackeyho na vaši ruku, jak to bude s jinými classami ze strany záporáků ale zatím nevíme. Tak jako tak vypadá nejnovější expanze zajímavě a jisté je vlastně jen to, že opět udělá v HS draky silné. Jinak jsou zkrátka naše pocity silně rozpačité. A co říkáte na nové mechaniky vy? A na jaké zatím představené karty se těšíte nejvíce?

Descent of Dragons
Descent of Dragons
Descent of Dragons
miluju videohry a hlavně ligu legend