Přejít k hlavnímu obsahu

Nové balanční změny oslabí Druida, Kingsbane Rogue či Shudderwock Shamana

19. 12. 2018 | 16:39 Hearthstone
Je to tady, jen dva týdny po příchodu nové expanze vydává Blizzard první nerfy karet! Na co se zaměřili vývojáři tentkokrát?
Rastakhan's Rumble
Rastakhan's Rumble

Od vydání nejnovější expanze uplynuly sotva dva týdny, meta už se ale stihla relativně usadit i tak. A jak se ukázalo, svoji sílu si udrželi Druid a Shudderwock Shaman, ke kterým se do skupiny nejlepších balíčků připojila ještě Kingsbane Rogue spolu s Odd Paladinem. A síla těchto decků byla taková, že už nyní přicházejí nerfy! A metou nejspíše zahýbou tak, jako se to žádným předtím nepovedlo.

Wild Growth
Nourish

Wild Growth a Nourish, to jsou dvě karty, které se hrály snad ve všech Druid balíčkách ihned od té doby, co byly přidány do Classic, resp. Basic setu karet. Silné byly tedy vždy, nyní jsou ale v kombinaci s ostatními kartami na Druida silné už moc. Nerf je tedy logickým východiskem, oslabit rovnou obě dvě nejhranější rampy se ale možná jeví jako trošku přehnané. Na druhou stranu Druid byl neskutečně silnou classou už dost dlouhou dobu a jeho chvilkový útlum nemůže být na škodu.

Level Up!

Zdražení o jednu manu se dočká i karta na Paladina, Level Up. Na rozdíl od dvou předchozích karet nedělá zdražení kartu samo o sobě špatnou, obří problém je ale v tom, že karta stojící šest many již nepůjde hrát v Odd Paladinovi. A v něm byl Level Up jednou z nejdůležitějších karet. A i když Lichý Paladin půjde teoreticky hrát stále, už určitě nebude tak silným a agresivním balíčkem.

Saronite Chain Gang

Mezi nejsilnější decky vůbec se už dost dlouhou dobu řadí také Shudderwock Shaman, který je sice schopný vyhrát třeba díky vývinu tlaku či kontrole boardu, především se ale samozřejmě zakládá na combu se Shudderwockem. A právě to se nerfem Saronite Chain Ganga rozhodl Blizzard naprosto zničit. Změna Battlecry sice není obří změnou pro samotnou kartu, pro combo ale ano – a tento nerf by pro Shudderwocka měl být naprosto konečnou.

Leeching Poison

Mezi velmi silné decky se od vydání expanze Rastakhan's Rumble řadila také Kingsbane Rogue. Myšlenka tohoto decku byla jasná, co nejvíce nabuffovat svůj legendární weapon a přes něj pak celou hru vyhrát. Kdo by ale čekal, že se vývojáři zaměří právě na samotný Kingsbane, ten by byl na omylu. V Blizzardu se totiž místo toho rozhodli oslabit Leeching Poison, který sice zlevňují o jednu manu, zároveň ale upravují jeho efekt tak, že již nebude buffovat Kingsbane permanentně.

Nerfy jsou to opravdu zajímavé! Skoro jisté je, že již nadále neuvidíme v tak obřím množství ani jeden z oslabených decků a co se týká Shudderwock Shamana a Druida, ty dost možná vymizí úplně. Velkou ránu ale samozřejmě dostaly i další dva balíčky, i když to stále můžou jak Kingsbane Rogue, tak Odd Paladin rozdýchat a naprosto se z mety podle nás stále nedostanou.

miluju videohry a hlavně ligu legend