Přejít k hlavnímu obsahu

Novoroční plány PUBG Mobile jsou pro rok 2020 opět větší

24. 12. 2019 | 15:02 PUBG Mobile
Hraní na telefonech se stává stále rozšířenější zábavou i ve světě kompetitivního hraní. Když to potom vývojář vezme za správný konec, mohou se dít divy a hrát se o miliony dolarů. Přesně tohle je případ mobilní verze PUBG, jejíž turnajový cyklus v příštím roce nabídne 5 milionů dolarů!
PUBG Mobile World League
PUBG Mobile World League

Rok 2019 nabídl pro PUBG Mobile především sérii Club Open, na jejímž světovém finále se hrálo o půl milionu dolarů. Další stovky tisíc se pak rozdaly v kvalifikacích jednotlivých regionů. Letos to však bude ještě větší, čemuž se není co divit. PUBG Mobile od Tencentu totiž za rok a půl vydělalo přes 1,5 miliardy hrubého příjmu. James Yang totiž odhalil, že prize pooly se pro nový rok více než zdvojnásobí na výši přes 5 milionů dolarů.

Základním stavebním kamenem nového ekosystému bude PUBG Mobile World League, jejíž první sezóna odstartuje v květnu. Do nejprestižnější světové soutěže, ze které povede přímá cesta na světový šampionát, se bude možné dostat skrze regionální profesionální ligy. Kromě nejvyšších sfér byly formou pyramidy představeny také nižší soutěže, které budou určeny pro všechny kategorie hráčů, od amatérů přes poloprofíky. Tohle se týká právě nám dobře známé soutěže Club Open, do níž budou registrace otevřeny už během ledna.

PUBG Mobile Esports
Štítky: PUBG Mobile
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.