Přejít k hlavnímu obsahu

Nový patch přinese mimo jiné i nerf šesti karet

15. 12. 2020 | 21:57 Hearthstone
Před pár minutami zveřejněná aktualizace s označením 19.2 přináší do Hearthstone opravdu hodně změn, které se z nemalé části týkají vedlejších herních módů. Constructedu se z nich dotkne především nerf hned šesti karet.
Hearthstone patch
Hearthstone patch
Zdroj: Zdroj

Ačkoliv po příchodu expanze Madness at the Darkmoon Faire úplně nebyly potřeba akutní hotfixy mety, bylo jasné, že balančních změn se v nejbližší době dočkáme. A dává naprosto logikou, že přichází právě teď, těsně po konci světového šampionátu. Nerfy navíc nebudou to jediné, patch 19.2 totiž přináší také opravdu spoustu změn do Battlegrounds i Duels. Ty ale samozřejmě nikterak neovlivní klasický constructed mód. Co tedy ano?

Nerfy 1
Nerfy 1
Zdroj: playhearthstone.com

Nepřekvapivě především oslabení Demon Huntera. Nejnovější classa ve hře, kterou Blizzard nerfy pravidelně zasahuje prakticky již od jejího vydání, si stále drží roli té nejsilnější, a tak přichází další várka úprav. Ta se dotýká vlastně všech jejích verzí, v první řadě pomocí zdražení Blade Dance, bez kterého by se těžko obešla jak Soul, tak OTK varianta DHáčka. Tento velice populární clear nejspíše sice uvidíme i na dále, zdražení na tři many ho ale určitě trochu oslabí, což je rozhodně nasnadě.

To samé platí i o kartě Shardshatter Mystic, za níž si teď rovněž připlatíte o manu víc. I Mystička patří k nejzásadnějším Demon Hunterským clearům, leč už z evidentních důvodů jen co se týče Soul verze, a za tuto změnu tak vývojářský tým musíme opět pochválit. To nejotravnější právě na Soul DH bylo totiž přesně to, že zvládl v jednu chvíli jak extrémně tlačit, tak mávnutím ruky odrážet tlak soupeře. A i když s tím nebude mít výrazný problém ani teď, díky vyšší ceně obou hlavních čistících karet už by to pro něj nemělo být tak jednoduché.

Nerfy 2
Nerfy 2
Zdroj: playhearthstone.com

Patříte-li ale spíše k těm, které trápí spíše Aggro DH, designéři mysleli i na vás. Tento rychlý deck se pokouší oslabit sebráním jednoho útoku zbrani Dreadlord's Bite, což je sice v principu určitě změna správná, je ale otázkou, jestli dostatečná. Aggro DH tak totiž přichází vlastně jen o čtyři poškození, a to vskutku není zásadní množství. To ale samozřejmě není jediný aspekt tohoto oslabení a nepřímo se na tento deck Blizzard zaměřil i v dalších nerfech, a pořádně zhodnotit tak změnu půjde samozřejmě až po nějakém čase.

Co se týče další úpravy, tu už popravdě úplně nechápeme. Ano, Highlander Hunter se opět stává velice populárním, že by s tím ale mohlo něco udělat prosté zdražení Dinotamera Branna, si tedy nemyslíme. O síle této karty sice rozhodně pochybovat nelze, na druhou stranu ale zase za chvílí míří do Wildu, a tak se nám tohle zdá trochu zbytečné. Jestli to ale alespoň částečně zavaří Highlander Hunterovi, budeme spokojeni.

Nerfy 3
Nerfy 3
Zdroj: playhearthstone.com

Poslední dvojice nerfů se sice týká neutrálních karet, minimálně u té první si ale nelze nevšimnout toho, že souvisí zase především s Demon Hunterem. Voracious Reader je základním způsobem, kterak si mohou v současnosti dolízávat agresivní balíčky karty, a to tedy znamená, že ho lze nejčastěji vidět v Aggro Demon Hunterovi. Toho tak vedle již rozebraného nerfu Dreadlord's Bite rozhodně zasáhne i tento, a dost možná tak můžeme doufat, že nejlepší dny má už tento archetyp za sebou.

Na konec přichází na řadu karta, u níž už to, na co byl její nerf směřován, úplně jasné není. Lorekeeper Polkelt se hraje v opravdu velikém množství decků, od spousty verzí Demon Huntera, přes Face Huntera až po Highlander Rogue. Zdražení o jednu manu se nám tak zdá naprosto ideální, neb Lorekeepera ani v nejmenším nedělá nehratelným, zároveň ale trochu ubírá z jeho nemalé síly.

Tím už ale výpis balančních změn končí. Ze zbylého obsahu patche 19.2 za zmínku ještě určitě stojí i dvě solo adventury Book of Heroes Garrosh a Book of Heroes Uther, za jejichž splnění hráč obdrží speciální pack obsahující pouze na standardu hratelné karty z dané classy. A i bez ohledu na tento zajímavý obsah musíme říct, že s tímto updatem jsme prostě spokojeni.

miluju videohry a hlavně ligu legend