Přejít k hlavnímu obsahu

Obrovská škoda! Dreedy končí těsně před branami finále European Masters

1. 5. 2021 | 23:02 League of Legends
Jako poslední český zástupce v turnaji Dreedy nesl na svých ramenech dost velkou tíhu. Po fantastické skupinové fázi a prvním zápase ve vyřazovací části to vypadalo skvěle pro našeho topaře z týmu UCAM Esports, ale v semifinále narazili na první problém. Tím byl tým Karmine Corp, který je nabitý těmi nejlepšími evropskými talenty. Bohužel UCAM tuto sérii nezvládli, a končí tak v semifinále EU Masters.
Dreedy končí těsně před finále EU Masters
Dreedy končí těsně před finále EU Masters
Zdroj: UCAM Esports Club

Po skupinách byli UCAM Esports jedním z těch nejzajímavějších týmů v celém turnaji. Dreedy předváděl skvělé výkony a nejednou zachránil svůj tým. Bohužel v semifinále EU Masters narazil na francouzský tým Karmine Corp, kteří patří mezi hlavní favority turnaje.

Důvodem k celému “hypu” okolo tohoto týmu je to, že je poskládaný z těch největších talentů, které může Evropa nabídnout. Ať už mluvím o Sakenovi, který si zahrál LEC, nebo například o xMattym, který vyšel z akademie slavné organizace Fnatic. Před UCAM Esports stála neskutečně těžká výzva, ale do poslední chvíle to nevzdali a přinesli nám nádhernou sérii. Jen je škoda, že se hrají pouze BO3 série, takže jsme těchto her nemohli vidět více.

První hru UCAM dostali naprosto přejeto od jejich soupeřů. První problém přišel již v draftu, ve kterém Karmine Corp získali neskutečnou výhodu v podobě Camille, Jinx a Twisted Fate. Dreedy už od začátku bohužel hrál se svým Aatroxem slabší část mapy a KC toho dokázali skvěle využít. UCAM nebyli navíc schopni nijak hrát okolo svojí spodní linky a z první hry tudíž odešli poraženi. 

Druhý zápas začal znovu o něco hůře pro UCAM, kteří se ovšem dokázali dostat zpátky do hry a Dreedy měl tentokrát se svým Aatroxem daleko větší vliv na celou hru. Je ovšem potřeba říci, že celý UCAM hrál tuto hru skvěle a zaslouženě tak vyrovnali sérii na 1:1 a očekával nás poslední zápas. Jedním z důležitých okamžiků hry byl tento souboj okolo draka, ve kterém se povedlo týmu UCAM vyhrát celou potyčku poté, co přišli o Bacu.

Atmosféra ve třetí hře se dala krájet. Hra byla od začátku velice vyrovnaná až na pár chyb, které dostaly dopředu marksmana xMattyho a midaře týmu Karmine Corp Sakena, který si mimo jiné zahrál dokonce v LEC, jako náhrada za Jiizukeho ve Vitality. Ovšem ani midař týmu UCAM s přezdívkou Baca se nechtěl vzdát a v průběhu celé hry nacházel fantastické ultimátky za Oriannu. Bohužel se Saken se svým Ryzem ukázal jako ten lepší tahoun svého týmu a Karmine Corp postupují do finále.

Bohužel tady Dreedyho cesta končí. Ovšem není vůbec za co stydět, protože nejen jeho výkony, ale i výkony celého týmu určitě zaujaly nejednu elitní organizaci, která hledá talenty a možná některé z těchto hráčů uvidíme už v létě v LEC. Každopádně nás ještě čeká zítřejší finále European Masters, ve kterém na sebe narazí Karmine Corp a BT Excel.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.