Přejít k hlavnímu obsahu

OG poprvé sahají do sestavy, na lavičku míří NBK

26. 2. 2021 | 21:23 Counter-Strike 2
Evropský tým OG po více než roce poprvé mění hráče. Na lavičku míří dvojnásobný major šampion NBK, kdo jej nahradí zatím není známé.
nbk
nbk
Zdroj: OGs.gg

Tým OG je jeden z nejdéle hrajících týmů bez změny v sestavě, od jeho složení v prosinci 2019 působila pětice beze změny. To se teď však mění, po sérii neuspokojivých výsledků na začátku letošního roku v týmu končí Nathan "⁠NBK-⁠" Schmitt.

Ten byl spolu s Issou "⁠ISSAA⁠" Muradem nejvíce kritizovaným hráčem týmu, hlavním důvodem, proč se s týmem loučí právě tento Francouz, by měly být rozdíly mezi ním a zbytku týmu ve vizi budoucího směřování týmu. 

K odchodu se vydala organizace také své oficiální vyjádření:

Začátek letošního roku byl pro nás náročný a tým cítil, že je potřeba nějaká změna. Týmy, které beze změny vydrží tak dlouho, jsou dnes vzácností. Hráči se rozhodli, že čerstvá krev v týmu může být tím důležitým impulzem.

Kdo se stane novou posilou týmu zatím není jisté, na scéně se však v současnosti nachází řada hráčů, kteří by mohli do týmu zamířit, nabízí se například suNny nebo izraelský talent flameZ. Sám NBK je připraven pokračovat v jiném týmu a prozradil, že je připraven také na to stát se in-game leaderem:

Cítím se sebevědomí ohledně svých schopností i ohledně toho, co můžu přinést kterémukoliv týmu. Začal jsem spolupracovat se sportovním psychologem a performance koučem, díky kterým se každý den ve své hře zlepšuji. Sbírání trofejí v CS byla má největší priorita posledních 11 let a to se nemění. Pokud přijde správná nabídka, jsem připravený být IGL, ale není to podmínkou a dokážu se přizpůsobit.

OG s hledáním nové posily nemůžou dlouho čekat, již za deset dní totiž startuje 13. sezóna ESL Pro League, kde se tým představí. Po změně v sestavě vypadá sestava OG následovně:

 Finsko Aleksi "⁠Aleksib⁠" Virolainen
 Dánsko Valdemar "⁠valde⁠" Bjørn Vangså
 Jordánsko Issa "⁠ISSAA⁠" Murad
 Polsko Mateusz "⁠mantuu⁠" Wilczewski

 Dánsko  Casper "⁠ruggah⁠" Due (coach)

Štítky: OG, nbk
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.