Přejít k hlavnímu obsahu

Opat04 to ztratil a dostal permaban. Co bude dál?

14. 1. 2020 | 09:00 League of Legends
Jak už to v pohádkách bývá, každý svět má své kladné i záporné hrdiny. Vítejte na streamerské platformě Twitch.tv, kde tomu není jinak. Tak jako několikrát v loňském roce, sehrálo i tentokrát hlavní roli jedno z největších českých jmen na této síti, nechvalně proslulý a impulzivní streamer převážně League of Legends, Opat04.
CJ
CJ

 

Pro mnohé z vás bylo pondělí 13. ledna jen začátkem dalšího týdne nového roku, kdy jste už nejspíše dávno dali zapomenout na svá předsevzetí z Nového roku. Navázat na svůj nejlepší rok a půl chtěl také streamer Opat04, který za tuto dobu vyrostl v jednu z největších ryb. V tuto chvíli dokonce dosahuje takřka 2600 subs.

Jeho výbušné povaze ale vstoupilo do cesty něco, co si v říká Season 10. Každý se s rozřazovacími zápasy v League of Legends, které začínají vaši pouť do nové sezóny, vyrovnává po svém. Opat své zápasy streamoval i bez mikrofonu a webkamery. Ani to ale nezabránilo zkáze, která přišla právě o výše zmíněném datu.

Na jednom ze svých účtů, který shodnou okolností nesl jméno Reformed Opat04, v překladu Napravený Opat04, přestal zápasy zvládat. Ačkoliv si v nastavení zablokoval možnost psaní do chatu, v několika případech si to změnil a pustil se jak do svých spoluhráčů, tak i do samotné desáté sezóny. Když si historii jeho streamu proklikáte, narazíte na svědomitou slovní zásobu, ve které nechybí ani přání různých nemocí. Doplňte si sami.

Důsledek? Český streamer obdržel ještě v témže dni permanentní ban! U zobrazení trestu se opakuje pouze to stejné dokola, představu již zřejmě máte . Mezi hráči se najde spousta, kteří nejsou žádní svatoušci. Opat však streamoval denně (45 dní v kuse bez jediného dne volna) a pro mnohé je rolemodelem. V tomhle případě ale ne úplně správným. O jeho dovednostech není pochyb, ale jak se říká, hraní je minimálně z poloviny o hlavě.

Takto zní jeho bezprostřední vyjádření skrze Instagram Stories:

Stream už asi dlouho nebude, nejspíš nikdy. Já to prostě ztratil, jsem tak zku.veně toxic a zlej, že už vám nedávám nic dobrýho. Prosím, abyste dali unsub a zbytečně neplýtvali peníze. Bylo to krásný, můj nejlepší rok a půl. Většinu vydělaných peněz hodím do útulků a do Austrálie, něco i mezi streamerama. Miluju vás všechny, píšu to s X slzičkama v oku, ale my tu jsme, abysme vás bavili a zlepšovali vám náladu, ne proto, abych vám náladu kazil.

Budoucnost jeho kariéry je tedy v nejistotě, ačkoliv se dá očekávat, že se ke všemu dříve nebo později vrátí – vzhledem k tomu, že jde o jeho primární výdělečnou činnost, kvůli které ani nestuduje. Záležet bude čistě na tom, jak moc velkou stopu na něm tento permaban zanechá a co si z něj dokáže do budoucna odnést.

Pro úplnost ještě doplníme, že takto v emotivních reakcích na pondělní situaci dopadla jeho klávesnice:

Opat04 klávesnice

Je podle vás permanentní ban na League of Legends zaslouženým verdiktem?

Možnosti výběru
Štítky: Opat
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.