Přejít k hlavnímu obsahu

Opatření proti závislosti na Fortnite nalezena v souborech hry

10. 3. 2020 | 15:40 Fortnite
Nelze diskutovat o závislosti na počítačových hrách, aniž bychom zmínili Fortnite. Tato hra se stala extrémně populární mezi menšími dětmi a byla často kritizována za to, že je spouštěčem závislosti na hraní her. Nyní však to vypadá, že v Epic Games se rozhodli s tím něco udělat.
Fortnite
Fortnite

Fortnite nedávno obdržel update v12.10. Netrvalo dlouho a známí leakeři se dostali do souborů a zjistili opravdu znepokojující informace. V datech byla nalezena varovná zpráva, že hráči by mohli být trestáni za dlouhou dobu strávenou hraním Fortnite.

Text by se měl zobrazovat v tomto znění: "Byli jste ve hře již 3 hodiny. Vaše herní zisky byly sníženy na 50% a nemůžete plnit challenge. Pro vaše osobní zdraví prosíme, odpojte se a chvíli si odpočiňte."
Jenže uživatel @iFireMonkey toho objevil více. Společně ve složce byla i věta "TencentPlayTimeLimit", což naznačuje, že tato omezení se budou týkat pouze Čínské lidové republiky, kde byl Fortnite vydaný právě firmou Tencent.

Firemonkey dále našel další zprávu, která by se měla zobrazit, pokud byste ignorovali tu první. Zobrazovala by se v tomto znění: "Pokud se neodhlásíte, vaše zdraví bude poškozeno. Vaše herní zisky jsou sníženy na 0% a nemůžete plnit challenge. Budete si moci zase zahrát na 100%, až váš čas mimo hru dosáhne 5 hodin."

Jak se zdá, tak tato varování prozatím nejsou ve hře ani v Číně, ani kdekoliv jinde na světě. Pravdou je, že to není poprvé, kdy se Čína snaží bojovat proti závislosti na počítačových hrách. Tato země již uzákonila maximální dobu, po kterou můžete hrát, na 3 hodiny. Problém se závislostí se ale bohužel stává větším a větším problémem v dnešní společnosti. Bude zbytek světa následovat Čínu, nebo si najde svou vlastní zbraň v boji proti závislosti?

Fortnite PZCH
Štítky: Fortnite update