Přejít k hlavnímu obsahu

Orinn o IXPO Fortnite Cupu: Na komentování se hrozně těším

26. 4. 2019 | 08:30 Fortnite
Již zítra na nás čeká IXPO Fortnite Cup a my vám tedy přinášíme rozhovor s druhým komentátorem! Co na sebe prozradil Orinn, který v současnosti nejen castí, ale také reprezentuje barvy eSuby?
IXPO 2019
IXPO 2019

Ty sám patříš mezi jedny z nejlepších hráčů u nás, aktuálně hraješ za tým eSuba. Mrzí tě, že se ti nepodařilo se kvalifikovat, nebo jsi třeba i radši, že se akce můžeš zúčastnit jako komentátor?

Tak samozřejmě mě zprvu mrzelo, že jsme s Pekashim nepostoupili. Na druhé kvalifikaci už to nebylo tak horké, protože jsem věděl, že by jsme museli vyřadit naše druhé duo a do toho se mi vážně nechtělo. Tak trochu jsem rád, že jsme v druhé kvalifikaci vypadli hned a vůbec jsme se nemuseli potkat. Na post komentátora se hrozně těším a nepostoupení mě nijak nemrzí.

Jakožto profesionální hráč, jaký máš názor na současnou situaci kompetitivního Fortnite? Jsi spokojený se systémem arén, který Epic Games nově přidali do hry?

Kompetitivní Fortnite je dle mého v poslední době v dost špatném stavu. Co se arén týče, to byl od EG určitě krok dopředu, akorát hráči místo aby využili situace, tak z toho dělají w-key fest a trénink nakonec není témeř žádný. V kompetitivním Fortnitu je momentálně několik věcí, na kterých EG musí rychle zapracovat. Mezi ně patří balancování Ballerů, stabilita serverů a další.

IXPO Fortnite Cup bude po dlouhé době první velká domácí Fortnite LAN akce. Jak se na ní těšíš?

Těším se úplně obrovským způsobem. Potkat zase lidi z naší sekce bude super a taktéž potkání nových lidí ze semipro/pro scény bude super. Věřím, že stejně jako Datart LAN to bude naprosto skvělá akce, na kterou budeme všichni na TeamSpeaku dlouho vzpomínat.

NVIDIA

V kvalifikacích se ve skvělém světle ukázaly celky hrající za klan Legendy EU. Čekal jsi od nich takový úspěch, jakým postup rovnou tří dvojic nepochybně je?

Legendy EU AKA EUGANG je klan mechanicky hrozně dobrých hráčů. Neustále grindí creativy a trénují midgame fighty a podobné. Bylo mi hned jasné, že mají tímhle dobrou průpravu na to postoupit, protože mechanický skill v těchto turnajích je alfa omega.

Myslíš si, že na úspěch z kvalifikací naváží i na LAN finále, nebo věříš někomu jinému?

Věřím, že v turnaji se ukáže vítězem ten, kdo má 50 % skill a 50 % natrhaných čtyřlístků ze zahrady. Formát turnaje je postavený na docela slušném RNG, které nejde eliminovat. Přesto ale věřím, že do toho všichni dají maximum a skillem vyváží i nějaký ten badluck.

Celý turnaj bude probíhat v rámci největšího technologického festivalu na Slovensku. Máte v plánu si ve volných chvílích projít i zbylý program IXPA?

Společně s Dolíkem budeme na místě už od pátečního rána, ještě před začátkem celého festivalu. Zbytek dne asi nebudeme mít moc co dělat, takže si pečlivě a možná i několikrát tam a zpět projdeme celý festival.

Hrát se bude ve dvojících, sedí ti osobně při hraní nejvíce dua, squady nebo hraješ nejradši sám za sebe?

Nejradši hraju dua, protože jsme si s Pekashim hrozně sedli i jako lidé a cítím se dobře a hodně sebevědomě, když spolu hrajeme.

Na závěr ti nechám prostor na vzkaz pro fanoušky.

Fanoušky? Žádné nemám, ale kdyby se tu někdo našel, mám vás rád a použitej sac ESUBA-ORINN. Díky a vidíme se tam.

 

miluju videohry a hlavně ligu legend