Přejít k hlavnímu obsahu

Pablitos: PUBG produkuje neskutečné situace skoro pořád

16. 10. 2019 | 18:41 PUBG: Battlegrounds
Prvním hostem naší série představování komentátorů Vodafone MČR v počítačových hrách 2019 je Pavel 'Pablitos' Řehořek, kterého si pamětníci mohou pamatovat již z dob Counter-Strike 1.6 pod přezdívkou paja R. Nyní se však naplno věnuje PUBG, které vám přiblíží dnes v rozhovoru a ve čtvrtek na našich Instastories.
Pablitos MČR 2019
Pablitos MČR 2019

Pavle, kdy ses poprvé dostal ke komentování?

Už někdy v dobách Doty 2, když jsme tak nějak spectovali a povídali si u zápasů světové scény s kámoši a hráči na streamu JohnnyCryptoNa. A jestli myslíš PUBG, tak tam mě to napadlo myslím v dubnu tohoto roku, kdy se rozpadlo složení Gunrunners s Twinzem, Gargim a jANYY. Řekl jsem si, že se mi zatím nechce nikde začínat hrát úplně od znova a nějak to hrotit, tak zkusím komentování, jelikož na streamy byly docela kladné ohlasy. 

Proč jsi vůbec svého času skončil s Dotou? Co byl tvůj největší úspěch?

S Dotou jsem skončil někdy na přelomu let 2015 a 2016. Jednou ročně zapnu ale stream pro real OGs, dám 5 až 10 her Pudge vždycky na Vánoce. Mým největším úspěchem je asi vyhraný LanCraft 2014 s týmem nEophyte (Tonci, wlad, idefix, Tipek a já).

Proč ze všech battle royale her právě PUBG? Jde o tvé kořeny u CS 1.6?

Hele vždycky mě lákalo H1Z1, ale nějak jsem to nikdy nehrotil. Až když pak vyšlo PUBG a moji kamarádi JohnnyCryptoN a craNich ho občas hráli, tak jsem si to taky koupil. Potkal jsem super partu lidí, jako je elwzoy, wany, arSHO, KomiaX a spol., a hrál s nimi, dokud jsme nesložili gUCCI gANG a následně starý eXtatus. Když jsi zmínil 1.6, tak i tam jsem potkal spoustu super lidí, ale nemyslím si, že to vedlo k tomu, že jsem začal s PUBG. Tam jsem byl spíš benjamínek a hrál většinou s lidmi, který byli o 8-10 let starší.

MČR 2019

Dokázal bys jakkoliv porovnat komentování Doty a PUBG?

Komentování Doty je o dost těžší. Člověk musí dávat nonstop pozor, co se děje, protože v každé vteřině hry se tam něco děje. Oproti tomu PUBG má momenty, kde se dá odrecitovat půlka Kytice a stejně nic nemissneš. Prostě Dota jako taková je o dost složitější hra a od toho se odvíjí i to, že je těžší ji komentovat.

Jak u tebe probíhal přerod v PUBG komentátora, ačkoliv jsi stále aktivním hráčem?

Můj přerod jsem vysvětlil asi u první otázky, ale i tak baví mě dělat něco pro komunitu, ať už vytvářet content nebo komentovat. Navíc v té době jsem měl spoustu času, jelikož jsem si hledal práci. Nevylučuji, že se po MČR zase nevrátím k aktivnímu hraní v nějakým týmu, ale zatím to nechávám tak nějak plynout.

Není ti občas líto, že ty největší turnaje pouze sleduješ, nebo to tak nevnímáš?

Občas asi jo, ale pořád hrávám nějak FACEITy, GLL, ESL a občas střihnu i nějaký turnaj na konkurenčním portálu nebo někde hostnu. Snažím se tu hru hrát, ať vím o ní a o komunitě co nejvíce, abych to mohl využít při komentování.

eXtatus PUBG

Letos jsme sledovali opravdu dlouhou sezónu. Je nějaký památný moment z celého roku?

Takových momentů člověk asi najde spoustu, ale co mi utkvělo v paměti, je asi celá poslední měsíční série + moment z kvalifikace na předposlední finále, kde se podařilo tříčlennému týmu pushovat 3v0 wizzardu a dva hráči se na to sami odpálili. Každopádně hra produkuje neskutečné situace skoro pořád.

Na co se nejvíce těšíš na letošní finále, jak bys fanoušky přilákal?

Přilákal bych je asi tak, že pokud máte rádi PUBG a komunitu, tak ušetřete pár kaček a dojeďte se podívat přímo na místo, kde je ta atmosféra úplně jiná jak na online. I když nedorazíte, tak rozhodně nalaďte stream, kde vám bude celou akci komentovat a snažit se o to nejlepší.

Kdo je tvým favoritem číslo jedna?

Rád bych poznamenal, že je to PUBG, a jak se říká, štěstí (nebo zóna) může sednout i na vola. Za favority jsou ale určitě Inside Games jako výherci červnové PLAYzone Challenge. Dalším horkým aspirantem na výhru jsou eXtatus, kteří se po obrovské divočině s body a organizacemi nakonec dostali na MČR, ale teď tam mají výsledky dost nahoru dolů. Pak určitě eSuba v novém složení, ti mají teď podle mě dost momentum, tak snad jim vydrží do MČR. A v neposlední řadě si myslím, že jsou schopni dobře zahrát FFFW a Gifted Gaming, ale tam záleží, jak se zrovna vyspí nebo nacpou KFC.

Pablitos MČR 2019

Devátý ročník Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách nabídne klání v CS:GO, PUBG, League of Legends a Teamfight Tactics. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již od léta v prodeji a zakoupit jednu ze čtyř kategorií můžete na stránkách mcrpc.cz.

MČR 2019
Štítky: Pablitos, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.