Přejít k hlavnímu obsahu

PiXeL1K komentuje PGI.S přímo z Jižní Koreje: Většina týmů brala první týden jako přípravu

15. 2. 2021 | 09:56 PUBG: Battlegrounds
Team Liquid si pro PUBG Global Invitational.S ulovil českého hráče PiXeL1Ka jako náhradníka, pokud by vznikl jakýkoliv problém a někdo ze základní čtveřice by nemohl nastoupit. Celý turnaj totiž probíhá v takzvané bublině. My jsme s elitním českým hráčem v kontaktu a přinášíme vám jeho krátký komentář k úvodnímu hracímu týdnu.
PiXeL1K
PiXeL1K

Rank Decision – Weekly Survival a Weekly Finals... Tři série, které museli kluci za jeden víkend odehrát. Rank Decision byl řekl bych nejdůležitější, jelikož umístění rozhodovalo o celkovém počtu her ve Weekly Survival. Klukům se podařilo i přes dva ne moc podařené dny skončit na 15. místě, a zajistit si tak všech 16 her. Již během první hry to vypadalo nadějně, jelikož se dostali do TOP 2 a o výsledku rozhodovala 1v1 mezi Jeemzzem a Shrimzym ze Soniqs. Ta se mu bohužel nepodařila vyhrát a kluci si tak museli počkat až na konec hracího dne, kdy si v poslední hře odnesli Chicken Dinner, který jim zajistil postup do Weekly Finals a 3000 dolarů.

Díky získanému sebevědomí z konzistentních výsledků ve Weekly Survival se klukům podařilo během prvního hracího dne Weekly Finals nastřílet 50 bodů, a zaujmout tak první místo v tabulce. Druhý den již tak působivý nebyl, jelikož se jim během zbylých pěti her podařilo získat pouze 16 bodů a během poslední hry se propadnout až na 5. místo. Důležité je si ale uvědomit, že se během prvního týdne hrálo pouze o 2 % celkového prize poolu, a tak to většina týmů, minimálně těch evropských, brala jako přípravu, jelikož během posledních dvou měsíců nebyl žádný turnaj.


Pokud by vás zajímalo, jak se Team Liquid i s českým hráčem má v Jižní Koreji, tak můžete zhlédnout první díl dokumentární série od samotné organizace. Pokud budete pozorní, spatřit můžete i naši MČR roušku!