Přejít k hlavnímu obsahu

Český střelec PiXeL1K odletěl na světový šampionát jako pátý hráč slavného týmu Liquid!

10. 1. 2021 | 13:17 PUBG: Battlegrounds
Nejlepší český hráč PiXeL1K strávil po rozpadu Inside Games celou loňskou sezónu v zahraničních týmech. Většinu roku hájil barvy severského týmu Tempus, ale závěrem sezóny si zahrál i za známou organizaci RYE Gaming. První výzva roku 2021 však bude ještě o poznání větší.
PiXeL1K
PiXeL1K
Zdroj: Zdroj

Miloslav 'PiXeL1K' Feik byl hlavní tvář prvního českého full-time PUBG týmu Inside Games, který ale svoji pouť ukončil loni v březnu. Svoji budoucnost poté našel v zahraničí, když si z několika nabídek vybral tu od týmu Tempus. Po boku jmen jako Wookiebokie, clib a TomiL si zahrál nejvyšší PUBG Continental Series, turnaj nejvyšší kategorie, nebo ovládl čtvrtou sezónu Frag League. Závěrečnou destinací roku mu byl Raise Your Edge Gaming, kde však o jediné místo nepostoupil na DH Winter Showdown. I tato sestava ale byla rozpuštěna a PiXeL1K do roku 2021 vstoupil bez angažmá. V tu chvíli už ale věděl, že je před ním zatím největší výzva jeho kariéry.

První měsíce nového roku jsou totiž ve znamení světového šampionátu s názvem PUBG Global Invitational.S, který uzavře loňskou sezónu. Na tento turnaj odcestovaly týmy ze všech koutů světa do Jižní Koreje, kde si v lednu všichni projdou povinnou karanténou. Samotný turnaj odstartuje 5. února a trvat bude osm týdnů. Vzhledem k možným potížím si všichni účastníci naverbovaly pátého hráče a jeden z nejlepších týmů světa si vybral právě českého zástupce – PiXeL1K už je v tuto chvíli v Jižní Koreji, kde tam bude hájit barvy týmu Liquid!

Team Liquid PiXeL1K
Team Liquid PiXeL1K
Foto: PiXeL1K

Jedna z nejslavnějších organizací světa na posledním mistrovství světa selhala, po čemž se s Liquid rozloučila bratrská dvojice Sembty, Jambty. Mxey se v týmu osvědčil, ale hvězdný Kaymind u PUBG už dlouho nevydržel. Hledání nového čtvrtého hráče tak pokračovalo a Liquid si našli Cliba, který přestoupil právě z PiXeL1Kova týmu Tempus. Oba hráči se ale i přesto znovu potkají, a kdoví, třeba si na PGI.S opět zahrají bok po boku. Nikomu bychom nepřáli nic špatného, ale turnaj to je dlouhý, a v současné pandemii nikdy nevíte, co se stane zítra.

Na své fanpage se český ostrostřelec vyjádřil následovně:

Jsou to tři měsíce, co mi přišla nabídka jít jakožto substitute týmu Liquid na PGI.S. Je to něco, co se prostě nedá odmítnout a jsem strašně rád, že mi to bylo nabídnuto. Nyní mě čekají tři měsíce v Jižní Koreji, během kterých v případě nemoci některého z hráčů budu hostovat in-game a kromě toho se jim budu po celou dobu snažit pomoct i mimo hru. 

Pokud vás zajímá turnaj takového kalibru za oponou, tak můžete PiXeL1Ka můžete sledovat na Instagramu.

Sestava týmu Liquid pro PUBG Global Invitational.S 2021:

 Norsko Jim 'Jeemzz' Eliassen
 Nizozemsko Jord 'ibiza' van Geldere
 Finsko Anssi 'mxey' Pekkonen
 Dánsko Nikolaj 'clib' Haugaard
 Česká republika Miloslav 'PiXeL1K' Feik

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.