Přejít k hlavnímu obsahu

Podle profesionálních hráčů je dvoutýdenní ban pro XXiF příliš mírný

5. 5. 2019 | 13:19 Fortnite
Profesionální hráč XXiF dostal 14denní ban, když teamoval s jinými protihráči, aby si nahnal plusové body. Kromě banu jej pak Epic Games vyškrtl ze seznamu finalistů Světového poháru, mezi něž se díky tomuto činu dostal.
Fortnite World Cup
Fortnite World Cup

Většina lidí i přes tento trest kritizuje Epic Games za to, že umožnilo XXiF pokračovat v účasti na kvalifikacích Světového poháru, jakmile mu ban skončí. Další argument zdůraznili ostatní hráči turnaje, kteří tvrdí, že by měl být z turnaje diskvalifikován vzhledem k tomu, kolik peněz mohl podváděním získat. Dva další zúčastnění s přezdívkami Cloak a Dakotaz též uvedli, že prize pool je 30 miliónů dolarů, takže i kdyby se někdo ve finále umístil na poslední příčce, odnesl by si nejméně 50 000 dolarů.

 K této věci se vyjádřil i streamer Jimmy "HighDistortion" Moreno. Ten přirovnal XXiF ke zlodějům a myslí si, že by mu měly být všechny předchozí výhry zabaveny. Na stranu organizátorů turnaje z Epic Games se naopak postavil Jimmův kamarád, který tvrdí, že alespoň něco udělali. Štěstí měl naopak hráč Clix Misfit. Ten se totiž díky diskvalifikaci XXiF z finále dostal mezi finalisty.

NVIDIA