Přejít k hlavnímu obsahu

Pokrovac slaví další úspěch, jako první na světě se stává dvojnásobným držitelem Master ranku

3. 2. 2020 | 21:49 Legends of Runeterra
Český hráč a šampion v Hearthstone, Pokrovac, po svém nedávném prvenství rozhodně neusnul na vavřínech a znovu nám předvádí své kvality, když v krátké době dosahuje už druhého Master ranku ve hře Legends of Runeterra.
Pokrovac Master
Pokrovac Master

Teprve nedávno, krátce po spuštění otevřené betaverze, dosáhl Mikuláš „Pokrovac“ Dio jako úplně první hráč na světě Master ranku, tedy v současnosti nejvyšší divize ve hře. Po nadšených ohlasech a gratulacích se však česká karetní legenda rozhodla na svém streamu zrealizovat výzvu, ve které hodlá za pouhých pět dní dosáhnout dalšího Master ranku, a to tentokrát na americkém serveru. Není to ani týden od jeho prvního úspěchu v LoR a Pokrovac svou výzvu dokončuje – tentokrát živě na streamu. Nakonec svého cíle dosáhl za pouhé čtyři dny a dne 3. února se tak stává dvojnásobným držitelem nejvyšší možné herní divize, navíc ve druhém ze tří dostupných regionů.

Česká hvězda před dosažením Masteru svůj balíček kvůli konkurenci zprvu tajila. Až po zdárně dosaženém prvenství se o něj s námi Pokrovac podělil na svém streamu. S jakým deckem se mu tedy podařilo dosáhnout obou úspěchů? Byl to Aggro balík s pavouky! Pokrovacův balíček obsahuje 3x Elise, 2x Daria a 21 karet ze Stínových ostrovů v kombinaci s 19 kartami z Noxu, z čehož je 14 kouzel a 21 followerů. 

Pokrovac Deck

Není to však jediný balík, který český reprezentant použil. Svou cestu za rankem prokládal i Discard balíčkem s Jinx a Dravenem či Elusive deckem v čele se Zedem a Braumem.

Zanedlouho po tom, co úspěch českého karetního mága obletěl internet, se protrhla hráz a Master tiery napříč všemi regiony začali zaplavovat další hráči, což ukončilo pomyslný závod za prvenstvím. Jako první dosáhl Masteru v americkém regionu RubinZoo a v Asii se vítězem stal Urraeus. Aktuální žebříček lze sledovat na Mobalytics. Následovali je další hráči, kteří se s námi nakonec také podělili o své vlastní balíčky. Decky a kombinace, se kterými si tito borci razili cestu, jsou různorodé, tedy ne všichni hráli pavouky – například TidesofTime vyšplhal s unikátním balíčkem obsahujícím Karmu s Fiorou, který nazval Health Potion.

TidesofTime Deck

V Asii se pochlubil se svým Control balíčkem Steelo, který byl také mezi prvními, kteří se podívali do řad Masteru. Ve svém decku použil Brauma s Tryndamerem, které doplnil o kombinaci buffujících a Elusive followerů, čímž vytvořil vlastní silný a vyvážený balík. Hra je stále ve svých počátcích a nejspíš uvidíme ještě hodně zajímavých nebo kontroverzních balíků, než se ustálí jistá meta. Většina hráčů je stále ve fázi, kdy se snaží dostat všechny karty a každý týden se nám s novými odměnami z týdenních truhel naskytují další možnosti, jak naše kompetitivní balíčky vylepšit.

Steelo Deck

Co teď můžeme čekat od profesionálních hráčů, když už se nám plní pozice v Masteru? Otevřou se dříve vyšší divize, podobně jako je tomu v League of Legends, nebo se nejdřív Pokrovac pokusí i o třetí Master rank, nyní v Asii, aby tak završil své prvenství globálně? Tento závod o vedoucí pozici v žebříčku určitě namotivoval spoustu hráčů, kteří se neúnavně ženou za rankem. Nikdo však již nemůže českému profesionálovi vzít zasloužený titul, a to nejen titul prvního hráče na světě, který dosáhl nejvyšší divize, ale rovnou prvního dvojnásobného držitele Master ranku.