Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední vstupenku do REPUBLEAGUE Tipos S1 berou Sampi.Tipsport! Dokáží v evropské konkurenci uspět?

5. 4. 2021 | 09:30 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhá a zároveň poslední česko-slovenská kvalifikace do REPUBLEAGUE Tipos S1 je za námi. Nejvíce to pálilo Sampi.Tipsport, kteří nedali svým soupeřům šanci a zaslouženě postoupili dál.
Sampi.Tipsport - poslední účastník REPUBLEAGUE Tipos S1
Sampi.Tipsport - poslední účastník REPUBLEAGUE Tipos S1
Zdroj: REPUBLEAGUE

3. a 4. duben. Přesně v těchto dnech se odehrála poslední kvalifikace do první sezóny turnaje od REPUBLEAGUE za podpory sázkové kanceléře Tipos. Celkem se v Single Elimination pavouku utkalo „jenom“ 55 česko-slovenských týmů, šance tu byla veliká. Přesto jsme tu ale měli účastníky z popředí naší scény, týmy jako Sampi.Tipsport, ENTERPRISE, ECLOT, Sazka.BRUTE nebo Winfinity slibovaly kvalitní a napínavou hru.

Účastníci REPUBLEAGUE TIPOS S1:
 Česká republika SINNERS Česká republika Entropiq Evropa Movistar Riders Dánsko CPH Flames
 Rusko Winstrike Německo Sprout Portugalsko SAW Polsko Anonymo
 Evropa Endpoint Rusko forZe Rusko NAVI Junior Švédsko Young Ninjas
 Slovensko eSuba Česká republika Sampi.Tipsport Bulharsko SKADE Španělsko Caronte Gaming

Sampi.Tipsport měli cestu za titulem s novou posilou v podobě beryho celkem jednoduchou. Týmům God-Where I am, eSuba Youngsters, E-RIVALS a Exodus RacooN nedali sebemenší šanci a rychle postoupili do semifinále. Tam se jim následující den postavili do cesty výborně hrající NecroRaisers, kteří si v minulém dni připsali skalp Fadee Gaming a i eEriness MARVO. Na hráče pod vedením čtyřnásobného šampiona MČR Richarda „queztone“ Strnátka to ale nestačilo a po prohře 0:2 se museli s kvalifikací rozloučit. Rozhodně ale se ctí.

V grandfinále narazili Sampi.Tipsport na tým Winfinity, jenž na své soupisce čítá jména jako HenkkyG či NaturalG (místo frediho hrál Fraged). Tento celek nejdříve dokázal ve čtvrtfinále porazit Inside Games Academy, aby pak následně v nervy drásajícím souboji s ECLOT postoupil do boje o vstupenku na turnaj s prize poolem ve výši 60 000 eur. Bohužel pro ně, Sampi.Tipsport je rozválcovali 2:0 (16:1, 16:4) a uzavřeli finální šestnáctku v REPUBLEAGUE Tipos S1. Je vidět, že jim návrat beryho zřejmě vyhovuje a jsme zvědavi, jak se bude hráčům dařit v konkurenci jmen jako ex-Winstrike, Sprout či sAw, ale i krajanů SINNERS, Entropiq a eSuba. To vše poznáme už 14. dubna, kdy celý event vypukne!

Výsledky z druhého hracího dne, respektive ze semifinále a finále, naleznete v našem Zápasovníku.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.