Přejít k hlavnímu obsahu

Potvrzeno! Carzzy si zahraje s Humanoidem v LEC

29. 11. 2019 | 20:10 League of Legends
Matyáš "Carzzy" Orság má velmi blízko posunu do evropské LEC! I přes skeptické statusy se zdá, že se stane součástí MAD Lions, kteří v LEC skládají čerstvou sestavu, jejíž středobodem bude další Čech - Marek "Humanoid" Brázda.
Carzzy MAD Lions
Carzzy MAD Lions

UPDATE 29. 11.: Tak je to oficiální! MAD Lions vše potvrdili a příští rok opravdu uvidíme Carzzyho s Humanoidem v LEC! Splyce se tedy mění na MAD Lions a ke všemu mění logo.

Carzzyho přesun do LEC visí ve vzduchu už od vítězství jeho BIG v European Masters. Vypadá to, že Carzzy si na nejvyšší evropské úrovni skutečně zahraje, a to po boku Humanoida, který má být jediným hráčem z letošní sestavy Splyce. Samotná značka Splyce ale zaniká a v další sezoně se má změnit na MAD Lions. Tyto informace veřejnosti dodali Esportmaniacos a také Jacob Wolf z ESPN, jehož zdroje se veskrze nikdy nemýlí. Český střelec by se tak měl objevit v LEC jen chvíli poté, co se nám v Brně předvedl se mixem "Srdce nehasnou", se kterým obsadil druhé místo Gillette MČR v League of Legends. 

Carzzy má za sebou již druhý rok v zahraničí. Po německé štaci v Mysterious Monkeys (později Ad Hoc Gaming) se vydal do Španělska, kde posílil KIYF. Celou loňskou sezonu pak strávil znovu v Německu, tentokrát v dresu Berlin International Gaming, se kterým se na jaře dostal do čtvrtfinále European Masters. V létě, jak všichni víme, celý turnaj dokonce vyhrál, když ve finále BIG porazili Denykovy Vodafone Giants 3:1.

EU Masters

Spolu s Carzzym by do MAD Lions měl zamířit rumunský toplaner Orome, který po boku Aleše "Freeze" Kněžínka letos působil v academy týmu. Novou soupisku budou tvořit ještě další dva hráči z německé Premier Tour, konkrétně jungler Shadow a support Gistick, kteří se na EU Masters představili v dresu Mousesports. 

Údajná sestava MAD Lions pro 2020:

 Rumunsko Andrei "Orome" Popa (Top)
 Itálie Zhiqiang "Shadow" Zhao (Jungle)
 Česká republika Marek "Humanoid" Brázda (Mid)
 Česká republika Matyáš "Carzzy" Orság (AD Carry)
 Německo Norman "Gistick" Kaiser (Support)