Přejít k hlavnímu obsahu

POTVRZENO: Neon zpátky v LEC a Rekkles se poroučí na lavičku!

18. 7. 2019 | 18:20 League of Legends
Do nejvyšší evropské ligy údajně míří třetí tvář z domácí scény! Misfits totiž dle informací portálu esportsheaven.com chystají do oficiálních zápasů nasadit svůj academy tým, jehož součástí je i slovenský střelec Neon!
FNC Rekkles
FNC Rekkles

UPDATE: Profil LOL Esports na Facebooku potvrzuje spekulace! Do sestavy Misfits míří kompletní soupiska academy týmu. Je tu ale další velké překvapení a to další posazení hvězdného Rekklese na lavičku náhradníků. V základní sestavě ho pro 5. týden LEC nahradí midař MagiFelix z Fnatic Rising. Jak se hráči poskládají do zítřejšího zápasu proti Rogue není jasné, ale buď MagiFelix nebo Nemesis by měl logicky plnit roli botlanera.

Podle všeho má hlavní tým doplatit na neuspokojivé výsledky a hvězdná jména jako sOAZ, Hans Sama či GorillA usednou na lavičku náhradníků. Důvěryhodnosti tomu přidává i nedávné prořeknutí Rushe, který na svém streamu zmínil, že se v neděli vrací právě spolu s Gorillou do rodné Koreji. Další indícií je také nedávný tweet bývalého kouče H2K či Schalke 04, Veterana, který o blížícím se kroku mluví jako o největší změně sestavy vůbec.

Misfits se aktuálně drží na 9. místě tabulky se skóre 2:6. Na play-off stále ztrácí jen dva body, což se během deseti zápasů, které ještě Misfits čekají, dá rozhodně dohnat. Tým přitom začal poměrně slušně a v půlce druhého hracího týdne se mohl pyšnit skórem 2:1. Poté však přišla série pěti porážek za sebou a je jasné, že tak ambiciózní tým, jakým Misfits Gaming je, s tím musí něco udělat. Raději než přivádět úplně novou sestavu, se vedení údajně rozhodlo dát šanci svému academy týmu, který vyhrál i jarní část European Masters a v současnosti hraje francouzskou LFL.

Misfits Premier EU Masters

Pro Neona by to nebyl debut v nejvyšší evropské soutěži, jelikož se v ní objevil už loni v dresu Unicorns of Love. Nováčkem na nejvyšší úrovni evropské scény by ze sestavy Misfits Premier byl pouze nizozemský toplaner Dan Dan, protože Kirei, LIDER i H1IVA už atmosféru LEC či EU LCS okusili. Tak držmě palce, ať to našemu zástupci vyjde a budeme ho moc vídat v zápasech proti Patrikovi či Humanoidovi v LEC!

Současná základní sestava Misfits Gaming:

 Francie Paul "sOAZ" Boyer (Top)
 Velká Británie Nubar "Maxlore" Sarafian (Jungle)
 Nizozemsko Fabian "Febiven" Diepstraten (Mid)
 Francie Steven "Hans Sama" Liv (Bot)
 Jižní Korea Kang "GorillA" Beom-hyun (Support)

Současná sestava Misfits Premier:

 Nizozemsko Danny "Dan Dan" Le Comte (Top)
 Nizozemsko Thomas "Kirei" Yuen (Jungle)
 Norsko Adam "LIDER" Ilyasov (Mid)
 Slovensko Matúš "Neon" Jakubčík (Bot)
 Finsko Aleksi "H1IVA" Kaikkonen (Support)

 Francie Nicolas "Decay" Gawron (Mid Sub)
 Francie Alexis "Rozara" Maslin (Jungle Sub)
 Francie Victor "Vichen" Lahnstein (Jungle Sub)