Přejít k hlavnímu obsahu

Před desátou sezónou se chystají obrovské změny a vzestup živlů

16. 10. 2019 | 10:20 League of Legends
Předsezóna 2020 je tady a jako vždycky, i další rok bude revoluční! K 10. výročí si League of Legends nadělilo pořádnou várku změn nejen šampionů a předmětů, ale celého herního systému.
League of Legends
League of Legends

Do nové sezony bude hlavním motivem "Vzestup živlů", který by měl Vyvolávačův Žleb osvěžit proměněním mapy v každé hře díky různorodosti spawnu draků. Třetí drak před svým zrozením promění Žleb a jeho živel pak bude ten jediný, který se bude objevovat do konce hry.

  • Pekelný žleb (Infernal): Infernal drake roztrhá žleb a vytvoří nové cesty skrz jednotlivé kempy buffů. Rovněž jim spálí křoví. Dragon pit se navíc promění v roztavenou říši pekelného draka a stěny v ústí pitu se rozdrolí. Nové cesty vytvoří příležitosti pro rychlý přepad nebo úhybný manévr, který váš protivník nečeká.
  • Mořský žleb (Ocean): Ocean drake vdechne žlebu nový život tím, že rozšíří stávající bushe, kolem dragon pitu vyrostou nové bushe a mapu zaplaví kaluže vody. V každém kvadrantu jungle navíc vyraší medovky (Honeyfruits). Propližte se junglí nebo hledejte nové možnosti pro přepady.
  • Oblačný žleb (Cloud): Síla cloud drake vytvoří vzdušné proudy v jungli a dragon pitu, které zrychlí šampiony v okolí. Uhýbejte mířeným střelám nebo se rychle vrhněte na nepřátele, kteří se snaží ukrást vzdálený klíčový úkol.
  • Horský žleb (Mountain): Mountain drake vyvolá ve žlebu seismické změny. Ze země vyrazí skalní útesy, které vytvoří pár děsivých úzkých uliček a míst vhodných pro přepady, a to zejména v ústí samotné dračí jámy. Extra těsné prostory skýtají příležitost pro obrovská plošná komba a vytvářejí pár zajímavých úkrytů v oparu neznáma.
Draci League of Legends

Riot údajně věnoval velkou pozornost tomu, aby byly živelné draky fér pro oba týmy nehledě na to, který tým má v dracích náskok. Změnám neunikli ani samotní draci a nyní by měly být buffy více vyrovnané co do uspokojení a síly. Infernal a Ocean buffy zůstávají stejné, ale druhé dva se mění. Cloud buff nyní zkracuje cooldown ultimátek a Mountain buff přidá nositeli procenta k hodnotám armor a magic resist. 

Když tým zabije svého čtvrtého živelného draka, získá namísto nasčítání živelného buffu silnou dračí duši od dominantního draka. Dračí duše vydrží i po smrti a trvají po zbytek zápasu.

Draci

Elder drake se také dočkal velké změny. Stále sice půjde o krátkodobý, ale Riot chce změnou nabídnout prostřednictvím týmových bojů naději na návrat do hry. Proto bude odstraněna závislost Elder draka na buffech živelných draků (což nahrává týmu, jenž má náskok) a bude nahrazena novým prvkem damage. Pokud poškození ohněm Elder draka zasáhne nepřátelského šampiona s nízkým zdravím, pohltí ho Elder flame – a okamžitě ho zabije, jak můžete vidět ve videu.

Změn se dočká i botlane a toplane. Lajny díky novým úkrytům nabízejí více příležitostí k obehrávkám. Ze stejného důvodu byly přidány i další bushe v jungli. 

Mapa League of Legends

Kompletní změny a zdůvodnění ze strany vývojářů můžete omrknout na oficiálním webu.

MČR 2019