Přejít k hlavnímu obsahu

Přední thajský hráč přijde o světový šampionát v PUBG, protože musí narukovat do armády

22. 10. 2019 | 16:13 PUBG: Battlegrounds
Do kariéry profesionálního hráče může člověku vkročit ledacos. Některé státy stále mají povinnou vojenskou službu a například z Jižní Koreje je známa spoustu hráčů, kteří museli své počínání přerušit či nadobro ukončit. Podobně to je i v Thajsku, kde podobná náležitost potkala hráče týmu Armory Gaming před vrcholem celé sezóny.
Thai Army
Thai Army

Armory Gaming jsou jednou ze dvou velkých nadějí regionu jihovýchodní Asie. Za tři letošní části sezóny se AG podařilo jednou zvítězit a dvakrát uhrát druhé místo. Díky těmto výsledkům si vcelku s přehledem zajistili účast na PUBG Global Championship 2019, kde se však bohužel budou muset obejít bez jednoho z hráčů.

Jak jsme naznačili v úvodu, tak právě v Thajsku, odkud celý tým pochází, je stále zavedená povinná vojenská služba. Ta se dělí na tři různé možnosti – černá karta znamená odpuštění, červená karta službu po dobu jednoho až dvou let a třetí možností jsou aktivní zálohy po dobu zhruba tří měsíců. Všichni současní hráči týmu Armory Gaming již mají tuto povinnost odslouženou, jedinou výjimku až dosud byl General_Gaming. Tento hráč původně doufal, že narukování letos přijde podstatně dříve a stihne se tak včas vrátit do světa PUBG. To se ovšem nepovedlo a on se musí s týmem rozloučit pouze týden před startem světového šampionátu.

Do základní sestavy AG se dneškem vrací p1scezPRO, jehož čas v armádě je právě u konce. Jde totiž o jednoho z původních členů týmu, kterého podobná náležitost již potkala. Se svými spoluhráči se moc dobře zná, takže ačkoliv je potkalo v případě Generala nešťastné načasování, na boje s nejlepšími týmy světa budou připraveni.

Armory Gaming
MČR 2019
Zdroj: @subzidite2
Štítky: Armory Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.