Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme formát pro sezónu 2019!

1. 2. 2019 | 21:31 Hearthstone
První měsíc roku 2019 už je za námi, je tedy nejvyšší čas představit formát pro letošní sezónu. Na co se můžete těšit?
MČR Mobile
MČR Mobile

Rok 2018 byl skvělý, vždy je ale co zlepšovat a není tedy divu, že hned po konci MČR 2018 vymýšlel admin tým formát pro sezónu 2019. A my vám ho nyní můžeme konečně představit! Základ bude stejný jako vždy, klasické turnajové série, jež budou složeny z tří NightCupů a jednoho měsíčního finále, na kterém se mimo pořádné porce MČR bodů rozdávají i finanční odměny. 

Co se týče samotného stylu kvalifikace, i třetí rok za sebou využijeme formát Sklizní, letos ale v silně upravené podobě. Ze Sklizní na vás totiž nebude čekat přímý postup na Mistrovství. Zároveň jim ale nechceme naprosto sebrat jejich prestiž, když jde přeci jen o součást kvalifikace, na kterou samotnou se musíte probojovat. Letos tedy Sklizně nabídnou skvělé prize money a především neskutečnou porci MČR bodů, srovnatelnou s dotací několika měsíčních finále! 

Body půjdou získat ještě jedním způsobem a tím jsou samozřejmě LAN akce. U nich se bodování nemění, stále se ale snažíme vymyslet ještě více propracovaný systém odměn hlavně zahraničních turnajů, který bude záviset především na tom, s čím přijde samotný Blizzard. Pokud se ptáte na bodování za ladder, prozatím za něj body dávat nebudeme, i u něj je ale zatím řada na Blizzardu a je tedy možné, že v průběhu sezóny se toto změní. V tom případě by se ale nejednalo o změnu drastickou, samozřejmě totiž nechceme, abyste se cítili ošizeni, kdyby se vám náhodou v rankedech dařilo více na začátku, když jsme je ještě nebodovali. A samozřejmě, po vzoru Blizzardu, ukončujeme podporu formátu Conquest, novým formátem celého MČR bude tedy Last Hero Standing.

Jarla

Možnosti, jak získat MČR body, jsme si tedy probrali, co konkrétně ale bude rozhodovat o tom, kdo se na akci podívá a kdo ne? Přímý postup na body zajistí místo jen hráči s naprosto největším ziskem, o jednom místě bude rozhodovat také turnaj v polovině sezóny, o kterém vám přineseme podrobnosti později. A co zbylých čtrnáct? Dvacet osm hráčů s nejvíce body se o ně utká těsně před MČR v obřím turnaji. Jak přesně bude toto klání probíhat, vám také odhalíme až později, už nyní ale můžeme slíbit jedno, bude to stát za to!

Rozhodli jsme se také přidat trojici pravidel, kterými posouváme úroveň MČR ještě o kus dopředu. Jako první jsme se pro letošek rozhodli povolit starty zahraničním hráčům, ale jen v tom případě, že působí pod CZ/SK organizací. Chceme také zabránit přestupům na poslední chvíli, nově tedy musí hráč odehrát za tým, který bude reprezentovat přímo na finálový turnaj, minimálně deset turnajů podporovaných PLAYzone body (tj. Nightcupy, měsíční finále, Sklizně, LAN akce a případné zahraniční akce). A na závěr pak lehce upravujeme systém získávání bodů ze zahraničí. Hráč si nově bude moci dohromady ze zahraničních turnajů odnést jen tolik bodů, kolik jich získal doma. Pokud tedy vyhraje na CZ/SK scéně bodů 1000 a mimo ní bodů 1500, jeho celkový zisk bodů bude 2000. Přebytečné body hráč nebude ztrácet, zůstávají na jeho kontě, dokud si nepřipíše další na domácí scéně. Přepočet bodů bude aktualizován každý týden, aby hráči vždy věděli, jak si v pořadí aktuálně stojí.

K nové sezoně se vyjádřil hlavní admin MČR Mobile, Ondřej "skeri93" Škeřík:

"Oproti loňské sezoně přinášíme řadu změn, které vznikly na základě zpětné vazby hráčů a diskuzí s reprezentativními členy domácí Hearthstone komunity. Věříme, že nově zařazená pravidla opět posunou úroveň domácích turnajů a scény na ještě vyšší úroveň. Těšíme se na vaši účast a doufáme, že si společně užijeme devět měsíců plných smíchu a radosti!"

To by bylo k formátu kvalifikace vše, dobře si uvědomujeme, o jak drastickou změnu jde, vše jsme si ale pečlivě rozmysleli a věříme, že nový systém většinu z vás potěšil. Nechtěli jsme totiž, aby nějakému hráči stačilo na postup "pouze" uspět na Sklizni a zbytek roku klidně vůbec nehrát. Víme už ale také, že nejlepším možným řešením není ani systém, založený na čistém tryhardu NightCupů, ve kterém může rozhodnout i jeden nepovedený turnaj.

Právě proto jsme přišli s tímto formátem, který si z obou bere jen to nejlepší a zároveň přidává i nějaké novinky, jako je třeba zajímavý midseason turnaj. Doufáme tedy, že se vám formát pro letošní sezónu líbí, detailní soupis pravidel vám přineseme příští týden, máte-li zatím nějaké dotazy či připomínky, neváhejte kontaktovat hlavního administrátora. Jinak už nezbývá než čekat a trénovat, sezóna začne prvním oficiálním NightCupem ve čtvrtek 7.2 #skerisback!

miluju videohry a hlavně ligu legend