Přejít k hlavnímu obsahu

Preview semifinále Vodafone MČR: Dokáže eSuba vyřadit SINNERS? Postoupí ECLOT znovu do finále?

21. 11. 2020 | 14:49 Counter-Strike 2
Vodafone Mistrovství České republiky v Counter-Strike: Global Offensive má za sebou tři hrací dny, po kterých v turnaji zbývá rovná polovina týmů. Páteční den byl opravdu dlouhý a vyřazovací zápasy nemilosrdné. Na to už je ale třeba zapomenout a dívat se před sebe, protože nás čeká semifinále. Pojďme si tak v rychlosti oba zápasy nastínit.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
 SINNERS Esports vs. CZC.eSuba

ZEDKO  Česká republika
beastik  Česká republika
SHOCK  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika

16:00

Kurzy:
1.21 x 3.90

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko NIO

Semifinálový den odstartuje možná nejočekávanější šlágr celého mistrovství. SINNERS Esports a CZC.eSuba se totiž neutkají až ve finále, ale již v boji o něj, protože druhý jmenovaný ve své skupině zaváhal. CZC.eSuba nestačila ve čtvrtek na Eclot Gaming a přes Dark Tigers postoupila až ve třetí mapě. SINNERS však na třech mapách ze čtyř odehraných také zápolili do posledních kol, a právě v koncovkách se mnohdy ukázalo v nejlepším světle, jak parádně se během dané mapy dokážou adaptovat, ačkoliv jim spousta věcí třeba nevychází. Benq1ho svěřenci však největšímu favoritovi na titul nedají nic zadarmo, ba naopak, udělají mu to co nejtěžší.

Většina zde očekává postup SINNERS, což dává jejich soupeři určitou volnost a nevytváří na něj zbytečný tlak. eSuba navíc patří mezi několik málo týmů, které během roku dokázaly vzít hříšníkům mapu. Ve finále Tipsport COOL lize vedla eSuba 2:0 po úspěšné Mirage a Infernu, ale BO5 sérii poté ztratila. Tentokrát by ale eSubě výhra dvou map stačila a možná je pro ni výhrou právě to, že svého největšího soka potkala již v semifinále – na cestě za titulem by jej stejně musela porazit. Nejde sice ještě o finále, ale pro mnohé tento zápas bude dost možná highlightem letošního MČR. Na jedné straně se totiž nachází největší hvězdy domácí scény v čele s NEOFRAGem (aktuálně K/D 1.52), na té druhé pak jedni z nejlepších hráčů dosavadního průběhu, The eLiVe a Levi.

 Eclot Gaming vs. Entropiq

K1-FiDa  Česká republika
noobiq  Česká republika
ZEDc  Slovensko
MoriiSko  Česká republika
Fizarezi  Česká republika

ECLOT

20:00

Kurzy:
2.00 x 1.72

 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika capseN
 Česká republika daxen
 Česká republika HONES

Druhé semifinále na papíře tak nabité není, i přesto jsme však přesvědčeni, že nabídne tuhou bitvu. O Eclot Gaming je dobře známo, že to s detailní přípravou nepřeháněli, to o jednodušší a účinnější jejich hra ale je, když dokáží správně číst hru a pohyb svého soupeře. Na jedničku se tohle dařilo proti eSubě, kterou skolili 2:0 po překvapivě silném Vertigu. Entropiq měli cestu do play-off o něco složitější, protože se ve samozvané skupině smrti museli utkat se všemi třemi silnými aspiranty na medaile, z nichž dvěma museli jejich počínání ukončit.

Nejdůležitější postavou Entropiq je in-game leader leckr, který si ve všech předchozích zápasech na MČR dokázal brát taktické pauzy v ty nejlepší chvíle, i díky čemuž jeho družina zvládla napínavou koncovku zápasu o postup ve 2 ráno. Nutno ale říci, že to Entropiq výborně střílí také po individuální stránce a všech pět hráčů je statisticky vyrovnaných. Na druhé straně to to ve skupinové fáze byli Fizarezi a MoriiSko, dvě nejnovější tváře Eclot Gaming, které ve skupinové fázi ukazovaly, proč si je tým vybral. Oba celky se na domácí scéně utkaly zatím pouze jednou, a to v národní kvalifikaci CEE Champions. Hráči ECLOT tam zvítězili 16:14 na Mirage a 25:23 na Vertigu, což už je ale skoro dva měsíce minulostí. I přesto je však zřejmé, o jak vyrovnaný boj by na večer mohlo jít.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.