Přejít k hlavnímu obsahu

Přichází další várka nerfů, Blizzard oslabuje rovnou sedm karet

9. 1. 2020 | 21:57 Hearthstone
Tahle expanze se Blizzardu evidentně moc nepovedla – venku je ani ne měsíc a do hry kvůli vybalancování mety přichází již druhá várka nerfů. Na jaké karty se vývojáři zaměřili tentokrát?
HS
HS

Zítra to bude měsíc od vydání zatím poslední Hearthstone expanze Descent of Dragons, která přinesla spoustu opravdu velice silných karet, jejichž power level evidentně neodhadli ani sami vývojáři. Podoba mety není úplně ideální ani po té, co jen pár dní po vydání museli hotfixem vyřešit extrémní sílu Galakrond Shamana,  a tak nyní přichází další várka nerfů. V ní se Blizzard zaměřil na Pirate Warriora nerfem zbraně Ancharrr, které ubral jednu dulabiritu. Oslabení se dočkala ještě jedna karta na Warriora, na čtyři byl zvýšen mana cost miniona Scion of Ruin.

Nerfy

Stejný osud potkal ještě rovnou tři další kartičky – Invocation of Frost na Shamana, Necrium Apothecary z Deathrattle Rogue a Friendish Rites ze Zoolocka. Především druhá jmenována byla jedna z karet, jejíž oslabení čekal snad každý, a úplně překvapivý není ani nerf Zoolocka. Shaman už ale takový problém po té, co ho strašně moc zasáhly první balanční změny, nebyl a tak je celkem divné, že oslabení se vedle jednomanového spellu dočkala ještě karta Dragon's Pack, která nyní při své aktivaci spawnuje pouze vlky s tělem 4/5. Její powerlevel byl sice absolutně šílený, je ale otázka, zdali Blizzard Shamana neoslabil už moc.

Vedle těchto hlavních nerfů byla navíc upravena i Dragonqueen Alexstrasza, jež už nadále nemůže objevit sama sebe. Celkově si tak vývojáři v těchto balance changes, které do hry dorazí někdy v tomto týdnu, posvítili hned na sedm karet. Doufáme tedy, že to pro vyvážení mety bude stačit, a další várka nerfů už tak do příchodu dalšího rozšíření potřeba nebude.

miluju videohry a hlavně ligu legend