Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráči se zlobí, Epic hrozí banem za účast na wager turnajích

28. 3. 2021 | 12:34 Fortnite
Profesionální hráč Clix na svém Twitter účtu upozornil na nezvyklé chování Epic Games. Podle hráče jim firma zakazuje účast na wager turnajích.
Clix
Clix
Zdroj: Misfits Gaming

Epic Games se nejspíše nelíbí účast profesionálních hráčů na jejich wager turnajích. Profesionální hráč Clix na svém Twitter účtu zveřejnil status, ve kterém oznámil, že se už nesmí zúčastnit wager turnajů. Zpráva rozhořčila komunitu, wager hry a turnaje se totiž staly oblíbenou volbou pro mnoho hráčů, především díky výhodám, které oproti oficiálním serverům měly. Fortnite je dlouhodobě kritizován za ignorování problémů hry a prioritizaci výdělku. Mnoho hráčů včetně těch profesionálních přestoupilo k matchmakingu třetích stran, nebo jiným BR hrám.

„Už nikdy nebudu moct hrát wager turnaje. Byl jsem kontaktován Epic Games, řekli mi, že musím přestat, nebo obdržím ban. Zároveň to doporučují i ostatním hráčům, kteří se pohybují na profesionální úrovni,“ píše Clix

Co jsou vůbec Fortnite wagers?

Wagery jsou neoficiální turnaje, které nepořádá Epic Games. Wagery se staly populární mezi profesionální komunitou, jelikož byly soukromé a nehrozil stream sniping nebo cheating. Díky těmto výhodám mnoho hráčů odešlo od oficiálního matchmakingu. 

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Clix