Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráčka Call of Duty: Mobile byla zavražděna

26. 2. 2021 | 14:20 Všechny hry
Jihoamerický esport zachvátila smutná zpráva. A nejen ten jihoamerický. Profesionální brazilská hráčka mobilního Call of Duty totiž byla zavražděna. Viník tvrdí, že odpornou vraždu plánoval týdny dopředu, obviněn byl nakonec z vraždy prvního stupně.
Oliveira Bueno da Silva
Oliveira Bueno da Silva
Zdroj: koláž Sol / Call of Duty: Mobile

Devatenáctiletá brazilská hráčka Ingrid "Sol" Oliviera Bueno da Silva se živila hraním Call of Duty: Mobile za brazilský tým Fantastic Brazil Impact. Se svým týmem byla úspěšná, další úspěch už ale do sbírky nepřidá.

Zprávy o údajné vraždě se objevily 23. února a uváděly, že Sol byla několikrát silně bodnuta nožem. Viníkem je jiný profesionální Call of Duty hráč Guilherm 'Flashlight' Alves Costa. Podle dostupných informací se tento hrůzný zločin udál přímo v jeho domě. Guilherm tuto vraždu plánoval několik týdnů dopředu a jakmile přišlo na akci, celý jeho čin nahrával a poté vložil záběry na sociální média. Ve videu byly jasně vidět i slyšet, jeho odkazy na terorismus a nenávistné projevy proti křesťanům. Na povrch vylezlo i video, ve kterém se Costa k vraždě přiznává a tvrdí, že Sol chtěl zabít úmyslně a plánování mu zabralo několik týdnů.

Fanoušci, hráči a týmy z celého světa vyjadřují upřímnou soustrast prostřednictvím sociálních sítí. Ozval se i sám generální ředitel týmu FBI, on i celý tým se budou snažit rodině pomoci, jak jen to bude v jejich silách.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Sol, vražda