Přejít k hlavnímu obsahu

První den EU Masters české fanoušky nepotěšil, jedinou výhru získala eSuba

30. 3. 2021 | 10:55 League of Legends
Oba zástupci domácího League of Legends vstoupili do play-in fáze European Masters neúspěšně, cesta za postupem bude komplikovaná.
EUM Play-in
EUM Play-in
Zdroj: Hitpoint

Vesměs dobré výkony a statečný boj s předními evropskými týmy, který se ovšem díky nejistotě v klíčových pasážích hry nedařil přetavit ve vítězství. Tak by se dal jednoduše shrnout první den působení českých týmů ve skupinách European Masters play-in.

EU Masters play-in výsledky
EU Masters play-in výsledky
Zdroj: Hitpoint

SINNERS si v těžké skupině C připsali tři porážky. Proti akademiím LEC týmů Vitality a Fnatic předvedli odvážnou early game, na kterou se ale v obou případech nepodařilo navázat a silní soupeři těžili především ze zkušeností, lepší kontroly mapy a neutrálních objektivů. Nejvíce může bolet porážka s litevským celkem Goskilla, kdy SINNERS v mid game dotahovali, dařilo se jim vyhrávat teamfighty i získat Barona, ale soupeř díky Vayne na konci zápas ovládl. SINNERS nyní potřebují vyhrát všechny tři zápasy, aby vybojovali alespoň tiebreaker.

EUM Play-in day 1
EUM Play-in day 1
Zdroj: European Masters

Domácí jednička eSuba vstoupila do papírově jednodušší skupiny porážkou od italských Mkers. Hra od začátku vypadala lépe pro český celek, Hiro na své Jinx získával jedno zabití za druhým, soupeřům se na něj ovšem podařilo najít odpovědi. V následujícím duelu proti akademii Schalke 04 byla eSuba považována za outsidera, výkon se ovšem výrazně zvednul a po vyrovnané hře, ve které se výhoda přelévala ze strany na stranu, to byl nakonec český celek, který lépe zvládl koncovku a přinesl první vítězství pro náš region.

Přáli jsme si, aby si eSuba momentum z vítězství nad favoritem z prestižní německé soutěže přenesla i do souboje proti finalistovi pobaltského regionu Method2Madness, hra ovšem českému týmu hrubě nevyšla. Litevskému celku vyšlo vše, o co se pokusil a hru kontroloval od začátku do konce. Český mistr má ale stále postup ve svých rukou, pokud se výsledkově zadaří ve druhém hracím dnu. I ten můžete sledovat živě dnes od 16:30 na kanále Hitpointu.