Přejít k hlavnímu obsahu

První gameplay Ruined Kingu je odhalen, vydání se ale zřejmě odsouvá

15. 12. 2020 | 09:00 League of Legends
Riot Games přináší novinky o nové hře Ruined King, která vzniká pod projektem Riot Forge ve spolupráci s vývojáři z Airship Syndicate. Na nový RPG titul budou mít hráči dozajista vysoké nároky, zvláště po novém lákavém traileru.
Ruined King League of Legends
Ruined King League of Legends

Ruined King byl oznámen v prosinci roku 2019 v rámci desetiletého výročí od vydání populárního League of Legends. Má jít o vůbec první plnohodnotnou single-player hru od Riot Games, která vzniká pod taktovkou studia Airship Syndicate. V říjnu bylo oznámeno, že tato nová hra vyjde na začátku roku 2021, což se však nyní zdá vzhledem k oznámení Riot Forge nepravděpodobné, ale hra by stále měla vyjít v průběhu nadcházejícího roku. 

Samotné RPG se bude odehrávat ve dvou regionech světa Runeterra, a to v přístavním městě Bilgewateru a na ostrovech, kde leží prokletá domovina Shadow Isles. Pod rouškou Black Mist se hráči budou moci spojit s hrdiny oblíbené MOBA hry League of Legends, konkrétně s šampiony: Miss Fortune, Illaoi, Braum, Yasuo, Ahri a Pyke. Proti nim by měl stát zatím neznámý společný nepřítel, kterému hráči se zmiňovanými postavami budou čelit. 

Trailer neodhalil nic nečekaného, ale mnohé fanoušky světa Runeterra náramně potěšil. Zajímavé byly zejména ukázky taktického boje formou tahů, ale vypadá to, že hráče čeká zábava i v průběhu samotného procházení herní mapy. Vaše postavy budou mít zřejmě velmi podobné schopnosti jako v samotné hře, ale očividně bude daleko více možností, jak v průběhu bitev své jednotky využívat. Ohledně vydání, Riot Forge se již se svými příznivci podělili o zprávu, že kvůli řadě náročných výzev hra zřejmě nepřijde v brzké fázi roku 2021, ale i přesto bychom se opravdu měli v nadcházejícím kalendářním roce plnohodnotné verze dočkat. 

Riot Forge oznámil změnu o komunikaci data vydání takto:

Během Worlds 2020 jsme se podělili o zprávu, že se do Shadow Isles a Bilgewateru budete moc v této hře podívat již „počátkem roku 2021”, ale vypadá to, že do ideálního stavu se dostaneme až o něco později. Proto měníme naši komunikaci termínu vydání na „v roce 2021”. Vážíme si každého z vás a už se nemůžeme dočkat toho, až se společně vydáme na cestu.