Přejít k hlavnímu obsahu

PUBG za posledních 22 měsíců ztratilo více než 80 % hráčů

8. 11. 2019 | 19:25 PUBG: Battlegrounds
Pokud porovnáme počet hráčů PUBG, stále jedné z nejpopulárnějších battle royale her současnosti, v lednu 2018 s dneškem, zjistíme, že více než 80% hráčů už aktivně nehrají. Jak je to možné a proč se to děje?
pubg
pubg

Ty nejlepší časy zažívalo PlayerUnknown's Battlegrounds v lednu 2018, kdy hru hrálo až 1,584,886 hráčů denně. Dnes už je doba největší slávy pryč a PUBG si zahraje "pouhých" 288,848 hráčů za den. Čím to je, ptáte se? Možných důvodů je mnoho - ať už je to příchod konkurence v battle royale žánru od Fortnite nebo i Apex Legends, nebo třeba fakt, že na Steamu má 50% recenzí negativních. Není se čemu divit, hra se stále nedokázala vypořádat s bugy a pořádnou optimalizací.

pubg

Hře navíc vůbec nepomohla veřejná negativní recenze od nejznámějších streamerů jako je Ninja, Shroud nebo DrDisrespect. I přesto, že vývojáři dělají maximum pro to, aby vrátili PUBG do starých kolejí a časů své největší slávy, nestačí to. 

Zdroj: gamebyte.com
Štítky: PUBG
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.