Přejít k hlavnímu obsahu

Red Bull pořádá úplně první globální vysokoškolský turnaj ve Valorantu

31. 1. 2021 | 11:30 VALORANT
Red Bull představuje první vysoškolský Valorant turnaj v globálním měřítku, reprezentovat svůj kampus a zasoutěžit si o titul šampiona může každý student. Red Bull ve spolupráci s Riot Games usiluje o uskutečnění vidiny rozrůstající se esportové scény přístupné i pro aspirující profesionální hráče.
Red Bull Campus Clutch
Red Bull Campus Clutch

Red Bull oznámil svůj úplně první globální vysokoškolský turnaj s cílem sloučit esportové hráče ze všech koutů světa. Šanci reprezentovat svůj kampus a stát se prvním držitelem titulu šampion Red Bull Campus Clutch tak budou mít studenti z více než padesáti zemí. Turnaj bude rozdělen do třech hlavních fází, jimiž budou kvalifikace, národní finále a nakonec světové finále, ve kterém si národní šampioni zasoutěží o hlavní finanční cenu 20 000 euro.

Přihlášky na momentálně největší turnaj tohoto formátu jsou v plném proudu. Jednotlivé týmy se budou muset nejprve probojovat skrze oponenty ze své vlastní země, než se budou moci kvalifikovat do národního finále. V závěrečném světovém finále se posléze utkají ty nejlepší týmy ze všech zemí v boji o hlavní cenu, ale i prestiž a šanci setkat se s největšími esportovými hvězdami Valorantu.

Vítězové turnaje budou mít díky partnerství Red Bullu a Riot Games exkluzivní možnost setkat se s osobnostmi nadcházející obrovské Valorant Masters události. Red Bull vidí v univerzitním esportu klíčovou roli pro zajištění úspěšného ekosystému celé esportové scény. Místní turnaje mají za cíl pozvednout univerzitní esport na novou úroveň svou globální strukturou a šancí poměřit síly s nejlepšími týmy z celého světa, což vytvoří nové možnosti a pomůže vydláždit cestu dalším generacím profesionálních esportových hráčů.