Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games a FACEIT oznamují sérii turnajů Scouting Grounds

8. 6. 2019 | 18:15 League of Legends
Společnosti Riot Games a FACEIT odhalily nový společný projekt s názvem Scouting Grounds Circuit, ve kterém se proti sobě postaví nejlepší americké týmy mimo LCS.
FACEIT Scouting Grounds
FACEIT Scouting Grounds

Sezóna proběhne ve čtyřech fázích a nejlepší týmy se nakonec potkají na listopadovém finále. Kvalifikační turnaje budou pořádat organizace: Dark Star Gaming, Upsurge Esports, Paleo Gaming a Player One Esports. Kvalifikace proběhnou v průběhu června až srpna s různě velkými prize pooly. Amatérské týmy budou mít možnost hrát současně ve více turnajích. Mezi jednotlivými fázemi mohou hráči měnit tým. Z těchto turnajů vzejde 16 nejlepších celků, které se následně utkají v play-off. 

FACEIT Riot Games

Dark Star Gaming

Dark Star Gaming uspořádá Bloody Invitational Gaming League, která se odehraje od 1. července do 29. srpna. Na turnaj se skrz kvalifikace může propracovat celkem 16 týmů, z nichž se polovina probojuje do play-off. Hrát se bude celkem o ohromných 8,5 tisíc dolarů.

Upsurge Gaming

Upsurge Esports zorganizuje hned dva turnaje - Upsurge Premier League, která již probíhá a její vítěz si krom tří tisíc dolarů odnese nově i místo právě na finále Scouting Grounds. Druhý turnaj od této organizace započne 3. srpna. Zatím není jisté, jaký formát Upsurge Gaming zvolí, ale vítěz si opět odnese jeden spot na finále Scouting Grounds.

Scouting Grounds

Paleo Gaming

Paleo Gaming uspořádá Imperial Esports Pro League na níž se mohou americké týmy kvalifikovat v červencových otevřených kvalifikacích. Soutěže se zúčastní celkem 16 týmů, které si zahrají o celkem 3 000 dolarů a dva spoty na Scouting Grounds.

Player One Esports

Tato organizace pozve celkem 7 týmů, které spolu s jedním kvalifikovaným budou hrát osmičlennou ligu s prize poolem 2 500 dolarů. Soutěž začne 6. července a celky, které se dostanou do srpnového finále, získají zároveň místo ve finálovém turnaji Scouting Grounds.