Přejít k hlavnímu obsahu

riSing eSports rozpouští úspěšný domácí Hearthstone tým

19. 3. 2020 | 08:00 Hearthstone
Každý příběh jednou končí a přesně to je případ tohoto týdne u riSing eSports. Vítěz jedné ze sezón naší týmové COOL ligy totiž ukončuje spolupráci se svojí pětičlennou Hearthstone sestavou. Pod křídly této organizace sice v minulosti působilo více sekcí, ta karetní ale byla suverénně nejúspěšnější.
riSing eSports
riSing eSports

Základní osu týmu tvořili od vzniku v roce 2015 Roman 'Arakoj' Valkovič a Daniel 'Sojkies' Sojka. Ačkoliv nepatří mezi nejznámější domácí tváře, tak své jméno na scéně si během těchto dlouhých letech udělali. Arakoj dokonce na DreamHacku Winter 2018 postoupil mezi nejlepších osm hráčů, Sojkies se pro změnu kvalifikoval na nejbližší letošní Masters Tour, která proběhne už o tomto víkendu. Tam už ale v barvách riSing nenastoupí. Účast na turnaji této prestižní série má za sebou i Lukáš 'Rjú' Vícen, jenž si loni zahrál v texaském Arlingtonu.

Nejvíce úspěchů na domácí scéně z celé pětice posbíral Michal 'JoŽo' Jozefek, za ten největší se dá považovat dvojnásobný triumf z Y-Games v letech 2017 a 2018. Nutno dodat, že ten druhý nebyl v barvách riSing, kam se však posléze ještě vrátil. Celou sestavu uzavírá Lukáš 'onekiller' Vaněk, který rovněž patří mezi stálice domácích turnajů a spolu s Arakojem a Sojkiesem, tehdy ještě působícím pod přezdívkou Amelyx, byli u největšího týmového úspěchu riSing eSports – titulu z týmové COOL ligy v roce 2018. Tehdejší čtveřici doplňoval zolike.

Ačkoliv tak riSing nepatřili mezi nejproslulejší domácí týmy, jejich rozpad a ukončení podpory bude velká škoda. Pro hráče nyní doufáme, že se jim podaří najít nová působiště, což minimálně u některých případů určitě nebude problém. Zvláště, jak už jsme zmínili výše, když se Sojkies už o tomto víkendu zúčastní Masters Tour.

Poslední oficiální složení riSing eSports:

 Česká republika Roman 'Arakoj' Valkovič
 Slovensko Daniel 'Sojkies' Sojka
 Česká republika Lukáš 'onekiller' Vaněk
 Slovensko Michal 'JoŽo' Jozefek
 Slovensko Lukáš 'Rjú' Vícen

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: riSing eSports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.