Přejít k hlavnímu obsahu

Rošády v Rogue: Přichází dva hráči z akademie

13. 2. 2019 | 10:50 League of Legends
Rogue se nedaří a vzhledem k síle jejich polského academy týmu byla jen otázka času, kdy dojde k určitým změnám. Z hlavního týmu odchází korejský toplaner Profit. Opačným směrem míří VandeR a Finn.
Rogue LEC změny
Rogue LEC změny

Po otřesném startu už Rogue pomalu může dát play-off sbohem, protože zatím z osmi zápasů nedokázali vybojovat jediné vítězství. Vedení Rogue už došla trpělivost a ze základní sestavy odchází toplaner Profit. Ten posílí akademii Rogue Esports Club, která dominuje v polské Ultralize. V LEC týmu korejského toplanera nahradí švédský talent Finn, který si loni zahrál za Ninjas in Pyjamas nebo Movistar Riders, tedy jedny z nejlepších týmů ERL scény. Na nejvyšší úrovni zažije svůj debut a bude představovat jediného nováčka mezi toplanery. 

Rogue Finn

Do týmu přichází i semifinalista Worlds 2016, VandeR, který by měl bojovat o místo supporta se semifinalistou loňských Worlds, Wadidem. Do polského týmu tak přišel úplně nový support, Oskar "Raxxo" Bazydło, kterého si tým vyhlídl díky slušným výkonům za Panathinaikos AC na posledních EU Masters. 

Tomislav "flyy" Mihailov, Manažer LEC týmu:

„Postavit silnou desetičlennou sestavu bylo naším cílem od samotného začátku. Náš trenérský tým díky změnám získá více flexibility a možností v přípravě. Na možnost rotace mezi týmy jsme se připravovali a utvořili podmínky tak, aby byly oba týmy k dispozici v Berlíně a přechody hráčů z týmu do týmu se urychlili.” 

Sestava Rogue (LEC):

 Švédsko Finn "Finn" Wiestål - Top
 Polsko Mateusz "Kikis" Szkudlarek - Jungle
 Dánsko Chres "Sencux" Laursen - Mid
 Estonsko Martin "HeaQ" Kordmaa - Bot
 Polsko Oskar "Vander" Bogdan - Support
 Jižní Korea Kim "Wadid" Bae-In - Support

Sestava Rogue Esports Club (Ultraliga):

 Jižní Korea Kim "Profit" Jun-Hyung - Top
 Polsko Kacper "Inspired" Słoma - Jungle
 Švédsko Emil "Larssen" Larsson - Mid
 Polsko Paweł "Woolite" Pruski - Bot
 Polsko Oskar "Raxxo" Bazydło - Support