Přejít k hlavnímu obsahu

Samsung MČR v Brawl Stars: Preview skupiny A

11. 11. 2020 | 20:15 Brawl Stars
Letošní finále Samsung MČR v mobilních hrách bude v mnoha ohledech unikátní, například i zařazením Brawl Stars jako nového titulu. Jediné, co jsme dosud neznali, je los skupin, a právě složení a zápasy Áčka si projdeme dnes.
mčr mobile
mčr mobile

Složení skupin pro finálový turnaj bylo dlouho zahaleno tajemstvím, ale organizátoři ho již k velké radosti hráčů i fanoušků odhalili. My si tak můžeme představit jednotlivé účastníky tohoto klání a rozebrat jejich šance na úspěch. Když se podíváme na složení první skupiny, asi ihned zaznamenáme jednoznačného favorita.

mčr mobile

Je jím samozřejmě celek Sampi.Tipsport, který dominoval už kvalifikační části této sezóny. O jejich postupu ze skupiny nemůže pochybovat ani jejich největší anti-fanoušek, ale je tak moc jasné, že skupinu ovládnou? První i druhý pohled odhalí, že kvartet ve složení Lemur, Kepo, Bandit (kteří začali rok v barvách Mindfinder esports) a Kája, je téměř neporazitelný, pokud vezmeme v úvahu jejich výsledky v MČR Nightcupech. Otázkou tak je, jak vyplnili pauzu mezi posledním finále (30.8.) a samotným MČR. Nejspíš poctivým tréninkem a podle několika hráčů z domácí špičky jsou nyní ještě zdatnější než v srpnu.

mčr mobile

Od největší favorita přejdeme naopak k nejvíce podceňovanému týmu, kterým je Online Vision Gaming. Základní část sezóny sice zakončili na čtvrtém místě, ale na Samsung Last Call turnaji nepředvedli tak přesvědčivý výkon, jaký by asi rádi prezentovali. Na základě toho je značná část komunity pasuje mezi slabší týmy v turnaji, ale zároveň všem musí být jasné, že kouzlo MČR a síla okamžiku může hráče Andrew, Dark, Janko a PikaGaming nakopnout k neuvěřitelným výkonům. Jistě by i oni chtěli postoupit nejméně do čtvrtfinále, a jejich odhodlání tak může být jedním z klíčových faktorů jejich úspěchu.

mčr mobile

Kdo určitě bude chtít proniknout do nejvyšších pater Samsung MČR v mobilních hrách je ambiciózní sestava týmu Sazka.BRUTE, která by se dala označit za jednu z nejstabilnějších u nás. ManikSvk a Divi odehráli celou sezónu spolu a na závěr přibrali zkušené borce Kuboooo a WexTrix (dříve NecroRaisers). Pokud si o někom můžeme troufnout tvrdit, že ohrozí dominanci dvou přímo kvalifikovaných celků, jsou to právě oni. V základní skupině by si měli pohlídat druhé místo a následně potrápit favority v playoff. Je jasné, že tato naše predikce je jen vyhecuje k lepším výkonům, což je pro turnaj jedině dobře.

mčr mobile

A na posledním místě našeho seznamu, ne však pořadí ve skupině, se nachází GLORE (dříve ECLOT) v sestavě Python, Salty, Rendzy a MajO. Tento celek můžeme považovat za jedno z překvapení závěru sezóny a Last Call turnaje. Do turnajů naskočili oproti ostatním až relativně pozdě, ale i tak obsadili v celkovém hodnocení pěkné dvanácté místo. Jejich souhra a chemie v týmu jsou největšími zbraněmi této čtyřky a jejich cílem samozřejmě není nic menšího než semifinále turnaje. Cestou ke svému cíli nebudou mít ve skupině A snadnou, ale jejich fanoušci jistě věří v pokračování úspěšné série týmu. 


Jestli je pohled naší redakce pravdivý, nebo jestli se někomu povede zaskočit jednoznačného favorita, můžete sledovat již v pátek 13.11. od 13:00, kdy začíná první kolo skupiny A. O pořadí budeme mít jasno o dvě a půl hodiny později, až týmy odehrají tři zápasy formátem každý s každým. Jejich zápolení a vybrané zápasy budete moci sledovat na streamu twitch.tv/playzonecz a dokonce i na HbbTV kanálu Prima COOL.

mčr mobile
Štítky: MČR mobile