Přejít k hlavnímu obsahu

Šanghaj staví esportovou arénu za takřka 900 milionů dolarů

18. 1. 2021 | 11:00 Všechny hry
Šanghaj začala stavbu esportového centra za celkem 898,2 milionů dolarů, tedy více než 19 miliard korun. Šanghaj cílí na pozici celosvětového esportového centra, minulý rok město pořádalo světový šampionát LoL, jednu z největších událostí v kalendáři esportu.
https://esportsnews.mn/
https://esportsnews.mn/

Esport je odvětvím, které se nadále rozrůstá a v okamžicích, kdy právě nepanuje koronavirová pandemie, hlavní esportové události a turnaje plnily stadióny diváky, aby mohli sledovat své oblíbené hráče v akci. Šanghaj nyní staví „Shanghai International New Cultural and Creative E-sports Center“, centrum o velikosti 500 tisíc metrů čtverečních, kde se mají setkávat týmy a organizace a soutěžit. 

Díky velikosti zde mohou mít i své základny. Samozřejmě nebude chybět ani hotel. Podle místních médií se má centrum otevřít v roce 2024. Šanghaj tímto krokem dává najevo, kdo by se mohl stát hlavním pořadatelem celosvětových esportových akcí.   

Čína, k níž Šanghaj náleží, má jeden z největších esportových trhů na světě, alespoň podle Newzoo. Podle výzkumu od Niko Partners celkem 70 % z 720 milionů hráčů hraje esportové tituly. S takovým počtem by jenom tito hráči pravděpodobně zaplnili nově budovanou arénu.  

Zdroj: cnbc.com
Štítky: Čína