Přejít k hlavnímu obsahu

Sazka eLEAGUE oznamuje novou sezónu v Dotě a CS:GO, vše vypukne už za dva týdny

1. 4. 2021 | 14:40 Counter-Strike 2 Dota 2
Sazka eLEAGUE má za sebou první rok na domácí scéně, kdy si její organizátoři nebáli stanovit vysoké cíle a konkurovat těm největším ligám na našem písečku. Před nedávnem byly oznámeny další podporované hry v rámci eLEAGUE, nakonec to ale samotné Sazka eLEAGUE nijak neuškodí.
SINNERS Esports
SINNERS Esports
Zdroj: Foto: Sazka eLEAGUE

Velkolepá soutěž od mediálního domu Czech News Center odstartuje o víkendu 17. a 18. dubna, podporovanými hrami budou stejně jako v loňském roce CS:GO a Dota 2. Právě u Doty se spekulovalo o možném nahrazení nebo vyřazení, nic takového se ovšem neděje a domácí týmy budou mít opět možnost bojovat o statisíce korun.

Stejně jako vloni se letošní ročník bude skládat ze dvou sezón, kdy ta druhá nabídne opět vyšší prize money. Zatímco na jaře si šampion CS:GO soutěže odnese 100 tisíc korun, na podzim to bude rovnou pětinásobek. Celková aktuální dotace, která se skládá z prize poolu a fondů pro týmy, se v obou hrách dohromady rovná 2,5 milionům korun. Tato částka ale není finální, každý sledující na sociálních sítích znamená po koruně navíc.

Dotě 2 budou od 17. dubna patřit soboty, Counter-Strike: Global Offensive stejně jako v loňském roce budou patřit neděle. První kolo je tedy na programu 18. dubna, kdy soutěž vypukne čtyřmi zápasy. V akci se tedy v každém hracím dni představí všechny týmy, které už známe od loňských baráží. Největší novinkou mezi CS:GO týmy je Cryptova, což je mezinárodní sestava pod vedením w8maxe, která bude v nejbližší době představena pod křídly nové herní organizace. Všichni ostatní, ať už v Dotě nebo CSku, jsou na domácí scéně známými pojmy.

Seznam účastníků CS:GO ligy:
SINNERS EsportsENTERPRISESazka.BRUTEeSuba
Sampi.TipsportEntropiqeEriness MARVOCryptova
Seznam účastníků Dota 2 ligy:
HippomaniacseSubaLidovej GamingYoung
Inaequalis RozbíječiSazka.BRUTEGo Game DogsLutea

Štítky: Sazka eLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.