Přejít k hlavnímu obsahu

Senzace! Elitní český hráč se upsal slavné organizaci Fnatic

8. 4. 2021 | 20:51 VALORANT
Česká VALORANT scéna v posledních měsících spí, elitních hráčů tu však máme spoustu. Od začátku roku jich několik zamířilo do zahraničí, největší přesun byl ale oznámen až nyní. Bývalý tahoun ENTERPRISE esports se totiž upsal jedné z nejslavnějších organizací světa.
Fnatic VALORANT
Fnatic VALORANT
Zdroj: Fnatic

ENTERPRISE esports dlouhodobě patřili k nejlepším týmům u nás, v mezinárodní konkurenci pak byli z domácích celků vůbec nejblíže velkému turnaji. Spolupráce tohoto týmu se zmíněnou organizací však začátkem února přestala platit a hráči se rozutekli různými směry. Ondřej 'MONSTEERR' Petrů už od poloviny března působí v anglickém organizaci LDN UTD, pyšnit se označením profesionálního hráče se však od dnešního dne bude moci také Martin 'MAGNUM' Peňkov. Pokud MONSTEERRův přesun byl velkou událostí, tak MAGNUM dnes všechno trumfnul. Mladý ostrostřelec od včerejška naznačoval splnění životních snů a nyní už víme proč.

Není to dávno, co MAGNUM rozšířil řady mezinárodní hráčské agentury AFK Pros, a životní přestup už je na světě. Český hráč se dlouhodobě umisťuje v TOP 50 světového žebříčku, pro evropskou scénu tak nejde o neznámé jméno. Naposledy střílel za tým HOMELESS, než mu dorazila nabídka světoznámé organizace Fnatic. Nebyl v ní jediným testovaným hráčem, jeho talent ale okamžitě zaujal. Fnatic se po nespokojenosti s výsledky rozhodli posadit na lavičku dva hráče původní sestavy SUMN FC, která se Fnatic upsala na začátku února, v sestavě tak byla hned dvě místa. Vybírání nemohlo trvat dlouho, protože nejbližší turnaj startuje už za dva dny.

V minulosti hájili barvy Fnatic čeští hráči pouze jako náhradníci nebo součásti B týmů. Z League of Legends světa bychom vzpomenuli Martina 'Kazmitch' Hamalčíka a Pavla 'Mozilla' Klabana, v Rocket League se představili Petr 'Lauty' Lauterkranc a Marek 'Nalmon' Weiser a CS:GO fanoušci si jistě vzpomenou na Huberta 'CaNNiE' Ludwiga. MAGNUM je tedy prvním hráčem, který bude patřit do základu hlavního týmu této slavné organizace. Jak jeho bývalý spoluhráč BRUCLON nyní hezky připomíná, ještě ani ne před rokem byl MAGNUM, jakožto bývalý CS:GO hráč, pouze někým, kdo měl pouze kvalitní aim, ale za tu dobu z něj vznikla všestranně dovedná superstar.

„Dneškem se stávám součástí VALORANT týmu za organizaci Fnatic. Je to sen, který se stal realitou. Moc všem děkuji za podporu a zároveň chci poděkovat všem starým teammatům a samozřejmě mým rodičům a mé skvělé přítelkyni. Bez vás bych to nikdy nedokázal, děkuju!“ vzkázal MAGNUM na svých sociálních sítích. Vedle českého hráče Fnatic přivítali také Nikitu 'Derke' Sirmiteva z Finska, nové složení týmu si odbyde oficiální premiéru v poslední otevřené kvalifikaci na turnaj, odkud vede cesta na první Masters turnaj v Reykjavíku. Tak hodně štěstí!

Celá VALORANT sestava Fnatic:

 Velká Británie Jake 'Boaster' Howlett
 Chorvatsko Domagoj 'Doma' Fancev
 Velká Británie James 'Mistic' Orfila
 Česká republika Martin 'MAGNUM' Peňkov
 Finsko Nikita 'Derke' Sirmitev

 Velká Británie Jacob 'mini' Harris – hlavní trenér

Zdroj: fnatic.com
Štítky: Magnum, fnatic
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.