Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS se poprvé dostali do nejlepší světové padesátky! Obsadili parádní 38. místo

18. 1. 2021 | 19:00 Counter-Strike 2
Od dob dominance eXtatus uplynulo už několik let, stejně tak pouze ve vzpomínkách zůstává jejich působení na světové scéně. Díky SINNERS Esports jsme se nyní dočkali nástupce, který má šanci bojovat o vysoké pozice na světovém žebříčku a třeba se dostat až do TOP 30. Až dosud ale ještě ani jednou nebyli ani v nejlepší padesátce.
SHOCK
SHOCK

Cesta SINNERS započala loni v lednu výhrou švýcarské offline akce Supreme Masters, díky čemuž se ihned dostali do povědomí a na 52. pozici světového žebříčku. Od prvního splněného cíle v podobě TOP 50 je dělily dvě příčky, tedy klidně jen jeden povedený zápas. Po několika nezdarech ale přišel postupný sešup a stoupat SINNERS začali až ke konci roku, když o sobě dali opět nejednou vědět a usadili se v sedmé desítce.

Další leden však hned na úvod nové sezóny přinesl úspěch v podobě finále Vulkan Fight Series, kde se české jedničce podařilo dokonce porazit i dva týmy z nejlepší světové čtyřicítky. Díky šňůře výher se tak očekávalo, že by se po několika letech od dob eXtatus mohla hranice TOP 50 opět prolomit. Tehdejší vládci domácí scény mezi byli mezi elitní padesátkou skoro deset měsíců v kuse, a my tak můžeme být na startu nové éry.

SINNERS Esports v nejnovějším vydání HLTV žebříčku obsadili 38. místo na světě a 22. příčku v Evropě, což je česko-slovenské maximum posledních let a jejich osobní rekord. Už v nejbližších dnech na ně navíc čekají další zápasy, které opět mohou dopomoci v dalším posunu. Právě tyto možnosti totiž v dlouhodobém horizontu znamenají více než samotné prize pooly. Nezbývá tedy než nadále fandit, abychom opět měli zástupce v TOP 30!

Zdroj: hltv.org
Štítky: SINNERS, HLTV ranking
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.