Přejít k hlavnímu obsahu

Vulkan Fight Series: SINNERS po dvou vyrovnaných mapách prohrávají ve finále s Gambit

16. 1. 2021 | 15:36 Counter-Strike 2
Na takový zápas jsme dlouho čekali! SINNERS Esports se po roce snažení dostali do finále svého prvního většího online turnaje, kde si v neděli 16. ledna zahrají o parádní finanční odměnu a posun v HLTV žebříčku. Po řadě parádních vítězství na ně však čeká těžký oříšek v podobě největšího favorita turnaje.
Gambit Esports
Gambit Esports

Vulkan Fight Series odstartovalo swissem, který SINNERS Esports opanovali a následně využili nejlepšího seedu také v osmifinále play-off. Od čtvrtfinále však začaly skutečné boje, protože do turnaje promluvily pozvané týmy z vysokých pater evropské a CIS scény. SINNERS se však nezalekli a nejprve zametli se švédskými legendami v barvách Dignitas a v pátek následně ukončili i cestu HellRaisers. Díky tomu už jsou tedy ve finále!

Souboj o titul turnaje s prize poolem 45 tisíc dolarů (necelý milion korun) však bude zatím tou největší zkouškou. Soupeřem české jedničky bude ruský výběr Gambit Esports, tedy organizace, která má ve své sbírce i titul ze samotného Majoru. Aktuální světová třináctka se může spolehnout především na duo Ax1Lesh1ro a zkušenosti Hobbita. Aktuální trojka CIS scény za poslední tři měsíce prohrála pouze dvakrát, proti Virtus.pro a Astralis, a výtečnou formu prokázala jednoznačnou výhrou v semifinále nad Nemigou. Papírový favorit je zde naprosto jasný, ale SINNERS už za sebou mají ledacos a tohle může být jejich cesta do Evropy – nemají co ztratit.

Už jen postup do finále by SINNERS Esports měl vůbec poprvé posunout do nejlepší padesátky světového žebříčku, případná výhra by vzhledem k věhlasu soupeře mohla znamenat klidně i hranici TOP 40. Co se týče finančních odměn, tak vítěz bere polovinu celkového prize poolu, tedy 22500 dolarů, a poražený finalista už má nyní jistých 11250 dolarů. Cesta za dost možná největším úspěchem domácího CS:GO týmu za poslední roky proběhne tuto sobotu 16. ledna od 16:30, tak přijďte fandit na stream! Jeho anglickou mutaci naleznete níže.

SINNERS Esportsvs.Gambit Esports
beastik  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
SHOCK  Česká republika
oskar  Česká republika

13:16
14:16

eSuba

 Kazachstán Hobbit
 Rusko interz
 Rusko Ax1Le
 Rusko sh1ro
 Rusko nafany
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.