Přejít k hlavnímu obsahu

Šlágr kola: Jak si povedou SINNERS po návratu z dovolené?

24. 8. 2020 | 12:00 Counter-Strike 2
Čtyři kola jsou za námi a konečně přichází moment, kdy do ligy nastoupí SINNERS. Dovolená je u konce a nastal čas makat. Hned na úvod účinkování v letním splitu 1. Tipsport COOL ligy je navíc čeká repríza jarního grandfinále, CZC.eSuba je navíc jediným týmem, co domácí jedničce na jaře vzal mapu v základní části. Jak to bude probíhat nyní?
SINNERS vs. CZC.eSuba
SINNERS vs. CZC.eSuba

„Volný čas trávím především s kamarády a rodinou. CS:GO nehraju vůbec,“ tak hovořil Jindřich 'ZEDKO' Chyba před týdnem v v našem rozhovoru, kde jsme vyzvídali, kolik času SINNERS hře věnují a jestli je pauza opravdu tak razantní. Vyresetování hlavy ale bylo potřeba, jenže je otázkou, kdy se šampion jarních splitů obou největších domácích soutěží dostane opět do formy. První vystoupení už mají SINNERS za sebou, a to v rámci Sazka eLEAGUE, kde vůbec poprvé ztratili mapu proti nováčkům z Entropiq. Tým poprvé v oficiálním zápase vedl Sebastian 'beastik' Daňo jako in-game leader, což je jeden z experimentů, které aktuálně SINNERS provádějí.

V Sazka eLEAGUE sice svěřenci zkušeného kouče efrona ztratili mapu a příčin by se dalo najít několik, nejen změna in-game leadera. V první řadě si totiž SINNERS opravdu vybrali plnohodnotnou hráčskou pauzu a do BO2 série vstoupili po teprve třech společných hrách a s nedostatek individuálního tréninku. Příčinou tak bylo prohrávání mnohdy zbytečných kol, které mohly rozhodovat zápas. Kdo však nevypadl z formy, tak byl Adam 'NEOFRAG' Zouhar, který byl po zásluze vyhlášen hráčem zápasu, k čemuž dopomohly hlavně jeho důležité impact fragy. Po těsné prohře na Nuke přišlo volnější Inferno, kde se právě ukázal v nejlepším světle.

Právě volba map byla dalšími příčinami ztráty dvou bodů, protože jak řekl trenér soupeřů forji po zápase, tak se SINNERS trefili do dvou dosud nejsilnějších map Entropiq. Navíc jde o zbrusu nový celek, pro který šlo o na domácí scéně o premiéru, tudíž se nedalo na jeho hru vůbec připravit. Tohle pondělí ale aktuální král domácí scény vstoupí i do 1. Tipsport COOL ligy, kde se v repríze finále jarního splitu utká s CZC.eSubou, kterou zná o poznání více. I přesto však nedostatečná rozehranost posledních týdnů bude zřejmě znát, což jen přidá tomu, že by mohlo jít o opravdu vyrovnaný duel a velkou šanci pro eSubu, jak znovu po 3,5 měsících okrást šampiony.

Ve stejném dni se SINNERS rozehrají s týmem BRUTE, který se rovněž ukazuje v dobrém světle, ačkoliv dost záleží na tom, jak jim daný hrací den sedne. Ve čtvrtek pak SINNERS vyzvou dosavadní lídry soutěže z Enterprise Esports, kteří jsou aktuálně opravdu na koni a SINNERS si hned v prvním týdnu nemohli přát lepší zkoušky, aby skutečně viděli, jak na tom jsou. Hrací týden poté uzavřou duelem s eEriness MARVO. Udrží si čistý štít?

Tipsport

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.