Přejít k hlavnímu obsahu

StanCifka ovládl OGA Pit Series a za 1. místo bere 4 500 dolarů, buky skončil v osmifinále

27. 1. 2019 | 10:00 Všechny hry
StanCifkovi se konečně zadařilo a na své konto si připisuje první triumf z Artifact turnaje.
Výchozí obrázek

Klání s názvem OGA PIT Series přivítalo 32 pozvaných hráčů Artifactu, mezi kterými nechyběli ani dva našinci. Kromě starého známého StanCifky se do akce dostal i Lukáš 'buky' Blohon, hráč známý spíše ze světa Magic: the Gathering, který se však dokázal již koncem roku kvalifikovat na první evropskou offline akci v Artifactu, SeatStory Cup X. Ve hře byl ve dnech 21. až 26. ledna celkový prize pool 10 000 dolarů.

OGA PIT Series TOP4

Díky přímým pozvánkám v turnaji nechyběla většina předních hráčů napříč různými regiony. Skupinová fáze po čtyřech hráčích začala pro české legionáře více než dobře. StanCifka si poradil s Kozmicem a někdejším evropským Hearthstone šampionem Hoejem, na Bukyho pro změnu nevyzráli ImpetuousPanda a Gaara.

Bohužel pro druhého jmenovaného skončila následná pouť již v osmifinále, kde nestačil na Hoeje, StanCifku však nezastavil Korejec dpmlicious a dokonce ani jeden z tria německých hráčů – SuperJJ, Xixo, MrYagut –, díky čemuž se známý český karetní mág stal vítězem turnaje s celkovým skóre 12:2 na hry. Zisk 4,5 tisíc dolarů jej posouvá na třetí příčku nejlepších Artifact hráčů z hlediska prize money.

OGA PIT Series
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.