Přejít k hlavnímu obsahu

StanCifka si z Long Beach odváží 12 500 dolarů

20. 10. 2019 | 23:52 Magic: The Gathering Arena
Zapomněli jste na Stanislava Cifku, který patřil k nejlepším na poli Hearthstone a chystal se dobýt i Artifact? Elitní český karetní hráč se nyní vrátil ke kořenům a naplno se věnuje Magic: The Gathering Aréně. Ta oproti papírové verzi nemá žádná omezení a Češi v ní patří k nejužší špičce. No a to opět dokázali na pátém Mythic Championship.
Mythic Championship V
Mythic Championship V

Páté vydání šampionátu Mythic zavítalo na Long Beach a v akci se představilo 32 hráčů z Magic Pro League a 36 Challengerů. Mezi kvalifikovanými hráči nechyběli ani proslulí MTG hráči Martin Jůza a Ondřej Stráský, které doplnil i nám dobře známý Stanislav Cifka. Ten se opět pro jednou rozhodl ukázat svou všestrannost.

Všichni tři čeští zástupci do turnaje vstoupili parádně a díky skóre 5-1 postoupili do druhého dne úvodní části. Tam se už Martinu Jůzovi a Ondřeji Stráskému nedařilo, zaznamenali totiž jedinou výhru. StanCifka však bravurně navázal dosavadní počínání a do osmičlenného play-off postoupil jako nasazená jednička.

Mythic Championship V

Standova rampa však hned ve čtvrtfinále Double Elimination pavouka bohužel nestačila na agresivní strategii Javiera Domíngueze, následného šampiona, a poslední český zástupce spadl o patro níže. Tam si v sice poradil s Williamem Jensenem, poté však nestačil na Andreu Mengucciho a dvě porážky znamenají konečnou.

Elitní český karetní hráč však opět dokázal, že nemá problém přecházet od hry ke hře a dominovat v ní. Za své počínání a postup do TOP8 byl navíc Stanislav 'StanCifka' Cifka oceněn finanční odměnou 12 500 dolarů. Zzbylí dva čeští účastníci si za umístění mezi 28 nejlepšími hráči šampionátu odnášejí rovných 10 tisíc.

MČR mobile
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.