Přejít k hlavnímu obsahu

Stane se nová organizace eKoVy gigantem na domácím poli virtuálních sportů?

11. 6. 2020 | 08:00 EA SPORTS FC 24 Všechny hry
EKoVy je nově vzniklá česká esportová organizace, která má velké ambice. Pod svá křídla už získala například Lady Brunette, reprezentantku Slovenska na IIHF virtuálním mistrovství světa v ledním hokeji, a u ní rozhodně nekončí. Organizace plánuje dát více prostoru Xbox hráčům, mezi již fungující sekce patří už zmiňované NHL a FIFA.
eKoVy
eKoVy

Nové organizace vznikají na naší scéně obden, ale málokterá působí už od začátku tak slibně, jako eKoVy z.s. Tím, že pod svá křídla hned při vzniku získala tři NHL hvězdy – Adama "Dzouvi" Menšíka, Sandru "Lady Brunette" Demitrovou a Jaroslava "J4rincze" Řehoře – ukazuje, že své cíle bere opravdu vážně a má potenciál jich dosáhnout. Vedení o nich promluvilo následovně:

Již od samého začátku se zaměřujeme na různé herní tituly a jejich podporu. Cílem naší organizace je profesionalizovat. Působit jak na tuzemské, tak i na mezinárodní scéně a medializovat esport do povědomí obecné veřejnosti. Chceme být love brandem pro všechny. Vytvořit v naší organizaci skvělou atmosféru, tak aby se všichni cítili dobře a spokojeně! A s hrdostí fandili či reprezentovali naší organizaci.
Sandra Demitrová

Hlavní motivací k vzniku organizace byla hlavně nedoceněnost Xbox hráčů, kteří v dnešní době opravdu nemají příliš pozornosti. Většina akcí se totiž pořádá pouze pro PC nebo PS4. Tento impuls, společně se společnou vizí, cíli a odhodláním vedoucích členů vedl ke vzniku tohoto projektu. Ti se pro PLAYzone vyjádřili takto:

Když se podíváte na esportovou scénu, naleznete zde několik titulů a pouze pro pár vyvolených. Většina větších akcí byla pouze pro PC a PlayStation. Proto jsme došli k bodu, kdy jsme si položili otázku: V čem jsou třeba Xbox hráči horší? Odpovědí bylo v ničem, a tak jsme se rozhodli poohlédnout se v této komunitě.

Dalším přáním organizace je změnit pohled na zapomenuté součásti populárních her, například Pro Clubs ve FIFĚ nebo World of CHEL v NHL.

Rádi bychom změnili i pohled na různé zapomenuté týmové součásti již hraných her. Pro někoho zbytečnost, pro nás naopak nezbytná část naší práce, a tou je dát dohromady komunitu fanoušků včetně rekreačních hráčů, kteří budou mít možnost si zahrát s těmi nejlepšími, učit se od nich a řádně se připravit i na takové ty kamarádské hecovačky.

Organizace má momentálně fungující sekce ve třech hrách. Ve hře FIFA se sedmi reprezentantům podařilo probojovat do finále projektu eRepre, kde se pokusili vykopat si spolupráci s Českým národním týmem. Vzhledem k tomu, že se snaží prosadit výše zmiňovaný režim Pro Clubs, mají samozřejmě své zástupce i v tomto módu. I přes snahu podporovat hraní na Xboxu budou muset někteří hráči tuto platformu opustit a přesunout se na populárnější PS4. Ambice této sekce jsou velmi totiž vysoké – dosáhnout na nejvyšší příčky FIFA COOL ligy a vyhrávat turnaje. Pokud bychom měli vybrat hráče, tak bychom jmenovali Jiřího "Ritzy'' Jičínského, který o tomto víkendu ve FUT Weekend League zaznamenal skóre 29-1 a umístil se v nejlepší světové stovce.

Ritzy

Hráči (a hráčka) NHL sekce již stačili pod organizací nasbírat první úspěchy. Výše zmiňovaná reprezentantka Slovenska, Sandra "Lady Brunette" Demitrová, se kterou jsme nedávno zpracovali obsáhlý rozhovor, to na virtuálním Mistrovství světa od IIHF dotáhla do čtvrtfinále, kde nestačila na Kanadu. U dalšího hráče nemusíme jít vůbec daleko, protože Jaroslav "J4rincze" Řehoř se pro změnu dostal do českého nároďáku a také postoupil do čtvrtfinále. Kromě toho má na kontě ještě cenné stříbro z nedávno dohrané Esport Hokejové Ligy v dresu Rytířů Kladno. V této soutěži se Jarin utkával s posledním členem NHL sekce eKoVy, Adamem "Dzouvi" Menšíkem, který byl v úvodním draftu vybraný Bílými Tygry Liberec jako jednička a jeho pozice na scéně je tedy nezpochybnitelná. Více o Dzouvim chystáme v rámci velkého rozhovoru v rámci pořadu z naší produkce – COOL Esport.

Zatím poslední fungující sekcí nové organizace je Counter-Strike: Global Offensive. Jedná se o nový tým, cílit bude na české ligy, kde, jak organizace věří, budou za čas schopní konkurovat i těm nejlepším týmům. V blízké době se však chystá i podpora dalších oblíbených titulů, jako jsou R6 Siege, Hearthstone nebo Fortnite. Pokud si sami věříte, že byste mohli řady eKoVy rozšířit právě vy, můžete tým kontaktovat na Facebooku či Discordu.

Na začátku jsme si mysleli, že vytvořit esport tým bude určitě snadná záležitost, pravý opak se stal pravdou. Vzhledem k tomu, že za námi nestojí zatím žádný silný partner, většina díla vznikala po večerech za tiché tolerance manželek a přítelkyň. Veliké díky patří Jakubovi Posovi, který má na svědomí grafiku a my jsme se nadchli pro jeho talent. Děkujeme všem zúčastněným v tomto projektu. Nezbytnou součástí eKoVy je #hrajemesrdcem. Tento hashtag není jen pózou, ale doslova se váže na trable provázející našeho předsedu, kterého tímto podporujeme,

uzavírá své vyjádření zástupce vedení organizace eKoVy.

Dzouvi