Přejít k hlavnímu obsahu

Staňte se virtuálním esportovým manažerem ve světě League of Legends

16. 10. 2019 | 11:27 League of Legends
Baví vás hry typu Football Manager a čekali jste, kdy jednou něco podobného vznikne ve světě esportu? Nyní nastává ten čas, kdy před jubilejní desátou sezónou profesionálního League of Legends okruhu představuje Riot Games hru s názvem LoL Esports Manager.
LoL Esports Manager
LoL Esports Manager

Riot Games v letošním roce konečně dostáli svému názvu, když odhalili Teamfight Tactics a množné slovo dostálo za své. To však zdaleka není nic oproti tomu, co přichází nyní. Jednou z oznámených novinek pro rok 2020 je LoL Esports Manager, který vás postaví do role manažera profesionálního League of Legends týmu. Při spuštění bude obsáhnuta čínská liga LPL se svou kompletní databází hráčů, další budou postupně přibývat.

Hra sama o sobě nabídne zážitek, který přináší jiné tradiční hry na manažery. Právě vy se totiž stanete tím, kdo bude v rámci vámi vybraného týmu rozhodovat naprosto o všem – ať už jde o nakupování hráčů v off-season, týmovou strategii či samotné provádění pick&ban fáze. Nebude tak problém poskládat svou vysněnou sestavu, která je ve skutečných ligách takřka nereálná, a projít si jejíma očima cestu třeba až na vrchol.

LoL Esports Manager dá na výběr dvě možnosti, jak jej hrát. Buďto si vyberete příběh jednoho určitého protagonisty, nebo upřednostníte hraní v online ligách formou rankedů. Tento manažer tak k deseti letům oslavy League of Legends vytváří další možnost, z jakého pohledu si dnes již legendární MOBA hru užívat. Tento žánr je na víc ve světě esportu zcela neprobádaný, tak jsme zvědavi, kolik fanoušků si dokáže získat.

MČR 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.