Přejít k hlavnímu obsahu

StarCraft 2: Průkopník esportu stále žije jak doma, tak ve světě

18. 10. 2019 | 10:57 StarCraft 2
Značka StarCraft ve světě esportu rezonuje už více než 20 let a i "dvojka" se blíží k desátým narozeninám. Jak se světovému fenoménu v současnosti daří?
Starcraft PLAYzone
Starcraft PLAYzone

Hru si každý měsíc v 1v1 modu zahraje přes 319 tisíc hráčů, tisíce věrných, kteří si užívají hru, která zasáhla snad celý svět. Stále pokračuje i seriál WCS, v rámci nějž se nedávno odehrál GSL Super Tournament II, který ovládl Dark po výhře 4:0 nad TY. Brzy se nám blíží vyvrcholení sezony Global Finals, kde se právě Dark po boku hvězd jako Serral, TIME či Neeb porve o prize pool 500 000 amerických dolarů.

Na domácí scéně ale na sebe StarCraft II komunita také nenechává zapomenout. Naši reprezentanté se nedávno například zúčastnili Nation Wars 2019, kde si mohli zahrát třeba proti Scarlett z Kanady. Za zmínku rozhodně stojí i brněnský turnaj PLAYzone Challenge, na kterém se sešlo 23 plejerů a o skvělé zakončení se postaralo finále mezi Hoptem a Nolimitem, ve kterém druhý jmenovaný zvládl otočit z 0:3 na 4:3 a po zásluze si odnést titul šampiona. A kdo ví, třeba se brzy objeví další turnaj, na kterém domácí komunita bude moc ukázat svou sílu. Pokud vás zajímají novinky ze SC2, určitě neváhejte a přidejte se na komunitní kanál na Discordu.

Štítky: StarCraft 2